LJETNO DRUŽENJE

PUTUJUĆI PARKIĆ Zagrebački Art park zbog pritužbi susjeda seli na Ribnjak

Radovi Nikoline Ivezić u Art Parku

ZAGREB - Ljetni zabavno-umjetnički projekt Art Park, što se prošlih godina održavao u nekoć zapuštenom parkiću kod Tomićeve ulice odakle je morao otići zbog pritužbi susjeda, ovog će se ljeta preseliti na Ribnjak, malu gradsku oazu koja će, najavljuju organizatori, od 14. do 21. srpnja postati mala street art galerija na otvorenom te mjesto brojnih glazbenih, filmskih i sportskih druženja.

Središnja livada, odmah uz dječji park na Ribnjaku, osmišljena je kao mjesto u kojem će se posjetitelji moći družiti u hladovini, zaigrati ping-pong, opustiti se u visećoj ljuljačci, pogledati film, pročitati knjigu, poslušati putopisno predavanje, odigrati kviz, vježbati jutarnju jogu ili naići na DJ nastupe.

Organizatori kažu kako su se ove godine odlučili vratiti izvornoj ideji Art parka kao putujućeg projekta koji svojim umjetničkim programom doprinosi oživljavanju različitih lokacija.

Ovo su proljeće oslikavali mural Baba Lune u Plitvičkoj ulici te gostovali na Floraartu, a sada će, uz pomoć raznih umjetnika, oslikati park, osmisliti nova dizajnerska rješenja za ugodan boravak na otvorenom, a uz pomoć Floraarta dodatno su zazelenili lokaciju.

"Osmislili smo posebnu ponudu ljetnih koktela dok će se program sastojati od radionica za velike i male, filmskih večeri, predavanja, kvizova i onog najvažnijeg - ugodnih ljetnih druženja”, poručuju iz organizacije Art parka.

Vikend otvorenja 14.,15. i 16. lipnja obilježit će ‘7 veličanstvenih’ mladih umjetnika: Dominik Vuković, KLARXY, Kila slova, Mislav Lešić, Pilj, Ivan Gamera Oštarčević i Nikica aka Đani Lagano koji će oslikavati panele uživo.

Nastupit će DJ Kuna i DJ Zak te poseban gost iz Berlina i redoviti član Goulash Disco glazbene postave, Logeshen Moorgan aka Fourmï Rouz. Za subotu je najavljen koncert s elektro violinom putujućeg violiniste Violin Secrets.

Didaktične igre će na Ribnjaku postaviti Muzej iluzija, a kolektiv Planet koji reciklira i stvara nove zanimljive predmete, održat će dvije radionice, u subotu i nedjelju, s početkom u 17 sati.

Nakon vikenda otvorenja, Art park na Ribnjaku nastavit će s programom svakodnevno do 21. srpnja.

Priredit će se ciklokino projekcije nastale u suradnji sa Sindikatom biciklista, u okviru kojih će se prikazivati filmovi kuće Restart Label, održavati putopisna predavanja agencije Jungle Tribe, program Zelene akcije te koncept Sharing is Caring nastao u suradnji sa Zero Waste Croatia.

Bit će tu i Frakturina književna instalacija, jutarnji satovi joge pod vodstvom ekipe iz DharmaWay Yoga Center & Yoga Academy Zagreb, dječje radionice nastale u suradnji studija Lapo Lapo i OMart, buvljaci, promocije festivala i drugo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:07