Inicijativa UHA-e

Radovi Jurja Dobrovića, Ivana Picelja, Duje Jurića ostaju u Uredu predsjednika na trajnoj posudbi

Zagreb, 230421.
U Uredu Predsjednika na Pantovcaku, tj. u Vili Zagorje preuredjen je juzni salon i postavljena je izlozba vezana za izgradnju vile.
Na fotografiji: juzni salon
 Boris Kovacev/Cropix
U Južnom salonu je i namještaj domaćih, međunarodno afirmiranih brendova za dizajn

Izložbeni program koji je u Uredu predsjednika Republike organiziralo Udruženje hrvatskih arhitekata u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti završen je proteklog vikenda, a novi suvremeni postav Južnog salona ostat će u Uredu predsjednika kao dugoročna posudba bez troškova.


U priopćenju iz Ureda predsjednika navodi se kako je izložbeni program bio otvoren za stručnu i širu javnosti, a posjetitelji su također u sklopu programa mogli razgledavati Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini te izložbe "Vila Zagorje - povijest zagrebačke bele hiže na prekrižju" i novi postav Južnog salona "Južni salon: 2021".
Razgledavanje izložbe koje je organiziralo Udruženje hrvatskih arhitekata u Uredu predsjednika obišlo je gotovo 700 posjetitelja, među kojima su bili i studenti Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba, kojima je to bila i terenska nastava.
Udruženje, MSU i autori umjetničkih djela s Uredom predsjednika dogovorili su dugoročnu posudbu namještaja i djela koja su izložena u Južnom salonu bez troškova.


"Suvremeni duh Južnog salona ostvaren je izborom suvremenog hrvatskog produkt dizajna međunarodno afirmiranih brandova Prostoria i Grupa, te umjetnika i umjetnica različitih generacija čiji su likovni i umjetnički opusi označeni kao nezaobilazna i ključna mjesta u suvremenoj hrvatskoj umjetnosti", navodi se u priopćenju.
Postav obuhvaća radove od 70-ih godina prošlog stoljeća do danas, a odabrani su radovi Jurja Dobrovića, Ivana Picelja, Edite Schubert, Duje Jurića, Silvija Vujičića i Ivane Franke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 07:10