ČETVEROGODIŠNJI PROJEKT

RE-IMAGINE EUROPE Europsko priznanje Kulturi promjene zagrebačkoga Studentskog centra

 Tjaša Kalkan

Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu - Kultura promjene - Muzički salon - Izlog suvremenog zvuka iduće će četiri godine sa svojim kulturnim programima i umjetnicima sudjelovati u projektu Re-Imagine Europe, podržanome u sklopu programa Kreativna Europa Europske Unije.

Re-Imagine Europe pokrenuo je Sonic Acts (Nizozemska) s 8 europskih partnerskih organizacija: Paradiso (Nizozemska), Elevate Festival (Austrija), Lighthouse (Velika Britanija), Ina GRM (Francuska), Studentski centar / Izlog suvremenog zvuka (Hrvatska), Landmark / Bergen Kunsthall (Norveška), A4 (Slovačka) i SPEKTRUM (Njemačka).

Ukupan budžet Re-Imagine projekta je 2.000.000 eura.

Re-Imagine Europe četverogodišnji je projekt koji za cilj ima odgovoriti na goruće društvene i političke izazove s kojima se kontinent trenutačno susreće. U sklopu projekta Re-Imagine Europe umjetnici i kulturni radnici usvojit će radikalne pristupe razvoja publike: pretvaranje „publike“ u „angažirane građane/ke“, „aktivne sudionike/ce“ i donosioce promjena.

Re-Imagine Europe pokriva polja digitalne umjetnosti, glazbe, filma i videa. Umjetnici koji interdisciplinarno stvaraju unutar ovih polja koriste nove tehnologije, čvrsto su ukorijenjeni u digitalni svijet i duboko su zainteresirani za nove razvoje u društvu kao i za veze između umjetnosti i znanosti. Producirani umjetnički radovi kretat će se od koncerata, izvedbi koje kombiniraju zvuk i sliku, audiovizualnih instalacija, interaktivnih i online radova, elektroničke glazbe, zvučnih šetnja preko videa i intervencija u javnome prostoru. Radovi mogu obuhvatiti i žanrove plesa kazališta/performansa ili fotografije.

Od ukupno 111 prijavljenih potporu je dobilo 15 projekata.

5. izdanje Izloga suvremenog zvuka je tijeku i traje do 6. svibnja. Raspored događanja i sve o festivalu provjerite na www.izlogfestival.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:28