Struka je odlučila

Sada je i službeno: Providurova palača u Zadru najljepša je arhitektura u Hrvatskoj

 Bosnić+Dorotić
Nagrađen je i Davor Bušnja za Kuću dide Marka, te Mia Roth Čerina i Toči Čerina za vidikovce na Lonjskom polju

Dodijeljene su godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata.

Nagrada "Viktor Kovačić" za životno djelo dodijeljena je Renati Waldgoni i Andreju Uchytilu.

Nagradu "Viktor Kovačić" za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2021. godini dobili su Iva Letilović i Igor Pedišić za Providurovu palaču.

image
Bosnić+Dorotić

Nagradu "Drago Galić" za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2021. godini dobio je Davor Bušnja za Kuću dide Marka.

image
Damir Žižić

Nagrada "Bernardo Bernardi" za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2021. godini dodijeljena je Miji Roth Čerina i Tončiju Čerini za Centar za posjetitelje i vidikovce Lonjskog polja.

image
Marko Mihaljević

Nagrada "Neven Šegvić" za publicistički, kritički, znanstven-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2021. godini dodijeljena je Andriji Rusanu za Časopis Oris.

image
/Marko Mihaljević

Izložba ostaje otvorena do 12. lipnja.

Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini prijavljena su 94 rada: 80 ostvarenja i 14 publicističkih i nakladničkih radova.

Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Paula Kukuljica, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 02:47