HUMANITARNA AKCIJA

Sredstva od prodaje medaljona hrvatskih likovnih umjetnika donirana Centru 'Vinko Bek'

Ana Kolega: Sanjali smo

ZAGREB - Donacijom sredstava prikupljenih od prodaje medaljona hrvatskih umjetnika Centru za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" u srijedu je završila još jedna uspješna humanitarna suradnja Arena Centra i Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU).

Tijekom akcije, u okviru koje je od kraja studenog prošle godine u tom zagrebačkom trgovačkom centru bilo izloženo 50 ukrasnih medaljona hrvatskih likovnih umjetnika, putem više aukcija prikupljeno je i donirano 30.450 kuna.

Sredstva će se namijeniti promicanju rehabilitacijskih programa, a ponajviše opremanju kabineta svakodnevnih vještina i kabineta za vježbe vida u Centru "Vinko Bek", koji više od 120 godina vodi brigu o odgoju, obrazovanju i rehabilitaciji slijepe i slabovidne djece, mladeži te odraslih.

Prigodom predaje donacije, zamjenica ravnateljice Centra "Vinko Bek" Ivana Rotim zahvalila je Arena Centru i HDLU-u kao i "svim ljudima dobrog srca koji su podržali akciju i kupili umjetničke medaljone te na taj način pomogli".

Direktorica marketinga Arena Centra Sanja Vladović podsjetila je kako se akcija održava drugu godinu zaredom. "Ove godine cilj kampanje bio je korisnicima Centra 'Vinko Bek' omogućiti još kvalitetniju edukaciju, komunikaciju i socijalizaciju", rekla je Vladović, izrazivši zadovoljstvo što su uspjeli u svom naumu.

Ravnateljica HDLU-a Ivana Andabaka istaknula je kako se tim projektom, osim pomoći onima kojima je najpotrebnija, htjelo i uvesti umjetnička djela u domove građana. "Posebno me razveselila informacija da je jedan rad kupio devetogodišnji dječak novcem koji je dobio za rođendan", dodala je.

Unikatne, dvostrano oslikane medaljone, odabrane na natječaju među njih 150 prijavljenih, u svom su prepoznatljivom umjetničkom izričaju, ali u skladu s adventskim ozračjem, napravili Ana Kolega, Mirna Sišul, Danko Friščić, Ana Sladetić, Ivana Pipal, Damir Sobota, Melinda Šefčić i mnogi drugi likovni umjetnici.

U okviru prošlogodišnje suradnje u "Areni" kao ambijentalna instalacija bile su izložene božićne kugle koje su također oslikali odabrani hrvatski umjetnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:15