IVAN MUCKO

Srp i čekić, golemo oko među voćem... ovo su vizije poznatog hrvatskog arhitekta zvanog Baby Shark

 I. M./
Nekonvencionalan postav i obilje neobičnih materijala s kojima će Shark suočiti posjetitelje, predstavljat će jedinstven događaj

Izložba Ivana Mucka aka Baby Shark pod naslovom ‘Fakerospective‘, otorit će se u utorak, 20. veljeće, u 19 sati u Galeriji na katu, u Kulturno informativnom centru, Preradovićeva 5 u Zagrebu.

Autor će predstaviti psihodeličan prostorni postav koji se sastoji od niza digitalnih grafika, od kojih su neke generirane uz pomoć umjetne inteligencije. U tom preobilju vizualnih senzacija mogu se pratiti niti autorovih društvenih komentara, kriptičnih poruka, ali i čiste zabave koju nam predstavlja na ovim slikama. Nekonvencionalan postav i obilje neobičnih materijala s kojima će Shark suočiti posjetitelje, predstavljat će jedinstven izložbeni događaj.

image
I. M./
image
I. M./

Ivan Mucko rođen je u Zagrebu 1961. godine. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu 1985.. Od 1987. radi u nizu tvrtki te kratko i u Gradu Zagrebu gdje je od 2000. do 2001. zamjenik ravnatelja Zavoda za prostorno uređenje. Od značajnijih ostvarenja ističu se: urbanistički plan središta Virovitice, Zvjezdarica u Kutini izvedena 2004. godine, Gradska knjižnica u Virovitici iz 2005., te uređenje Trga kralja Tomislava u Daruvaru izvedeno 2006..

image
I. M./

Alter ego Baby Shark izmislio je prije pet godina, te počinje izrađivati kolaže i slike na temu novog svjetskog ekonomskog poretka, klimatskih promjena, kraja povijesti kakvu poznajemo... Izložba je otvorena do 16.ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:33