Umjetnik trenutka

Sven Klobučar: Upoznajte slikara koji najviše od svega voli crtati mrtvace

Tema smrti me počela okupirati kad sam se prvi puta susreo s njom, s odlaskom bliske osobe. Imao sam četrnaest godina kada je moj djed umro. Kada je već umro, neko sam vrijeme bio sam s njim u sobi i gledao u tijelo. Doslovno sam svjedočio smrti. Umislio sam da sam je i vidio. Od tada se bavim tom temom

 Boris Cvjetanovic/
Moji likovi su mrtvi, ili nisu svjesni života, luđaci. Ili pak terk trebaju poludjeti, kaže Klobučar koji je upravo objavio umjetničku knjigu "Škrto i nepovezano, baš mrtvački"

"Škrto i nepovezano, baš mrtvački", naziv je nove knjige Svena Klobučara, koju je ovih dana promovirao u Dubrovniku, gradu u koji je preselio iz Zagreba. Tema smrti, umrlih, onih koji su se našli na pola puta između života i smrti, već godinama okupira ovog umjetnika. Ponajprije kroz medij crteža kojim sjajno vlada. Osim na izložbama, protagoniste iz mašte ovog umjetnika, s poprilično zanimljivim životnim pričama, imamo prilike gledati i na društvenim mrežama, gdje ih objavljuje, gotovo na dnevnoj bazi.

Kad sam vas nazvala da dogovorimo intervju, bili ste u društvu kipara Vojina Hrastea, i redatelja Davida Lušičića. Kreativna ekipa?

To su mi prijatelji s kojima se svaki dan čujem. David je posve u filmovima i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:52