Flegma, Doručak u krevetu

Svi pričaju o hit Muralu Lonca u Klaićevoj, koji je nastao u sklopu festivala Okolo

Lonac mural

 Lonac/Instagram
Ovoga puta sam odlučio prikazati lik u jednoj osobnijoj situaciji. Taj mi se koncept činio zanimljivim jer se rijetko viđa na gradskim javnim površinam

"Novi rad u Klaićevoj ulici dio je projekta Okolo, koji su pokrenule Ana Mikin i Tina Kovačiček. Ja sam pronašao lokaciju, a one su dobile sve potrebne dozvole kako bi mural mogao ugledati svjetlo dana. U sklopu ovogodišnjeg projekta Okolo ostale su intervencije privremene, no moja bi se trebala zadržati. Ovaj mural, kao i većina mojih radova, prikazuje lik. Ovoga puta sam odlučio prikazati lik u jednoj osobnijoj situaciji. Taj mi se koncept činio zanimljivim jer se rijetko viđa na gradskim javnim površinama. Ipak, fokus mi nije bio na priči, već na vizualnom aspektu murala; točnije na odnosu svjetla i sjene. Ostalo ostavljam ljudima da sami protumače" govori nam ulični umjetnik Lonac, o novom muralu koji se nalazi u Klaićevoj ulici. Naziv je murala "Flegma", podnaslov je "Doručak u krevetu". Na muralu imena ‘Flegma’ prikazan je portret mlade osobe pri kraju adolescentske dobi, izrađen u pastelnim bojama.

Okolo je projekt posvećenumjetnosti u javnom prostoru i zajednici. Ideja projekta je da brojnim umjetničkim instalacijama i uličnim intervencijama svake godine uljepšava ulice grada i približava umjetnost svima. Instalacije su postavljene na 14 lokacija u centru Zagreba,.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 18:47