NOVA PERCEPCIJA VLAŠKE

U subotu Vlaška ulica u Zagrebu postaje epicentar umjetnosti: Počinje festival ‘Sfera!‘

Festival Sfera

 /
Festival "Sfera" pruža jedinstvenu priliku za istraživanje umjetničkog sadržaja i interakciju s kreativnim umovima

U subotu, 8. lipnja, zagrebačka ulica Vlaška postaje centar umjetničkog izražaja s festivalom "Sfera". Ovaj jedinstveni događaj okuplja umjetnike i kreativce čiji radovi svojim postojanjem mijenjaju percepciju i kvalitetu bivanja unutar tog dijela Vlaške ulice. Posjetitelji će moći uživati u bogatom programu koji uključuje izložbe, interaktivna događanja i performanse u okolnim galerijama, dućanima i kafićima.

Program festivala:

Crtanje portreta prolaznika: Od 19 do 23 sata, Neakademski slikar Oliver Linzbauer će u Très Chic Caféu na adresi Vlaška 101 crtati portrete prolaznika te uživajte u afro-funk ritmovima rezidenta kuće SteamFunk koji će dodatno obogatiti atmosferu.

Dan otvorenih vrata u Art studiju Hrvoja Majera: Od 17 do 20 sati, posjetitelji će imati priliku vidjeti radove polaznika studija, razgovarati s umjetnicima i uz čašu vina saznati više o novoj sezoni crtanja 2024./2025. godine. Adresa: Vlaška 99.

Obrt FABOOLA: Tradicionalni obiteljski obrt specijaliziran za oblikovanje kože otvorit će svoja vrata posjetiteljima na adresi Vlaška 103. FABOOLA je poznata po svojim maštovitim i modernim dizajnom, a ovdje možete vidjeti široki asortiman proizvoda te servis i popravak proizvoda od kože.

Clean Life – Zrak koji udišemo: Na adresi Vlaška 99A, Clean Life će predstaviti rješenja za problem zagađenog unutarnjeg zraka. Posjetitelji će saznati kako poboljšati kvalitetu zraka u zatvorenim prostorima i osigurati zdraviji životni okoliš.

Festival "Sfera" pruža jedinstvenu priliku za istraživanje umjetničkog sadržaja i interakciju s kreativnim umovima, istovremeno mijenjajući percepciju svakodnevnog života u Vlaškoj ulici. Dođite, istražite i doživite umjetnost koja nadilazi granice konvencionalnog i otvara nove poglede na svijet oko nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 14:52