Studenti Likovne akademije

Uskoro počinje ‘Cash&Carry‘, manifestacija na kojoj za malo novaca možete kupiti sjajna umjetnička djela

Dorian Pacak izlagao je prošle godine 

 Nera Simic
Sav prihod ostvaren prodajom radova na humanitarnom dijelu izložbe namijenjen je Centru za autizam te drugim udrugama za različite potrebe

I ove akademske godine nastavlja se dugogodišnja tradicija održavanja manifestacije "Cash&Carry - Dan otvorenih vrata umjetnosti", koju se predstavlja po 17. put.

Ovaj jedinstveni projekt, kako se najavljuje, vode studenti treće godine preddiplomskog studija Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti, uz potporu profesora. Ova kulturno-likovna, edukacijska, promotivna, glazbena i humanitarna manifestacija omogućuje komunikaciju građanstva i stručne publike s mladim umjetnicima i njihovim kreativnim radom u neposrednom radnom okruženju.

Glavni joj je cilj promoviranje razvoja umjetničke scene i rada mladih umjetnika. Posjetitelji imaju priliku razgovarati sa studentima, kupiti radove i direktno poduprijeti njihovo stvaralaštvo. S druge strane, studentima se pruža prilika da javno predstave sebe i svoj rad i da se okušaju u snalaženju u izravnoj komunikaciji sa zainteresiranima.

Osim podrške studentima, ovom manifestacijom se pomaže potrebitijim skupinama ljudi – sav prihod ostvaren prodajom radova na humanitarnom dijelu izložbe namijenjen je Centru za autizam te drugim udrugama za različite potrebe.

U sklopu manifestacije nude se osim izložbenih aktivnosti u svim prostorima i edukativni sadržaji u obliku dječjih likovnih radionica te glazbeni nastupi brojnih bendova, umjetničke intervencije u vanjskom prostoru i još mnogo više...

Važno je napomenuti, nadodaju organizatori, da će cijeli program biti prilagođen aktualnim epidemiološkim mjerama u vrijeme održavanja. Interes za ovu jednodnevnu manifestaciju je vrlo velik i redovito je posjeti 1500 do 2500 posjetitelja.

Točan datum manifestacije (koja je predviđena za subotu, sredinom svibnja 2022.) ovisit će o epidemiološkoj situaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 01:37