'HALF&HALF'

VEZU NA DALJINU SPASILI FOTOGRAFIJAMA Iako su na različitim krajevima svijeta, žive vrlo slične živote

 Foto: Instagram/shinliart

28-godišnji Li Seok i 23-godišnja Danbi Shin su umjetnici iz Južne Koreje. Zaručeni su i planiraju se vjenčati, no trenutno njihova ljubav funkcionira na daljinu. Naime, Danbi živi u New Yorku a Seok u Seulu. No, iako su udaljeni tisuće kilometara, i dalje vode vrlo slične živote, što su i pokazali u svojem foto projektu 'Half&Half' kojim dokumentiraju svoj razdvojeni život.

Na svojem zajedničkom Instagram profilu ShinLiArt pronašli su način da budu zajedno iako su razdvojeni. To postižu tako da se fotografiraju u istim ili sličnim situacijama i onda spajaju fotografije u jednu cjelinu. Fotografije su nastale u istome trenutku iako je između New Yorka i Seula vremenska razlika od čak 14 sati.

Vode mnogo računa i o tome da kut snimanja bude jednak tako da se fotografije kasnije lako spoje i budu simetrične. Osim toga u različitim prostorima snimaju slične scene, a konačni rezultat je i više nego zanimljiv.

Za svoj su projekt primili već mnogo pohvala, ali i zahvala ljudi koji su, baš poput njih, u vezama koje funkcioniraju na daljinu









































Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 02:29