'LJETO U MSU'

VIDEO: Umjesto klasične presice, priredili performans Janija Novaka iz grupe Laibach

 Dragan Matić / CROPIX
 

Na neobičnoj konferenciji za medije koja je imala format radioemisije i bila popraćena freestyle nastupom General Wooa te performansom Janija Novaka iz Laibacha te Branka Kostelnika, producenta MSU-a, u utorak je na platou MSU-a predstavljen ovogodišnji program “Ljeto u MSU”.

Sada već i kultni koncertni program ove godine ljubiteljima urbane i art rock glazbe donosi šest koncerata, od kojih je prvi zakazan već za ovu subotu, a ostatak se niže svake iduće subote. Sezonu otvara etno senzacija Kries, nastavlja kultni Laibach (koncert će pratiti multimedijalni program koji uključuje otvorenje izložbe fotografija Laibachove turneje po Koreji te projekcija filma o njihovom albumu prvijencu uz predavanje Ivana Moleka), zatim art dance klupska atrakcija Borghesia, sarajevske ikone Letu štuke, kraljevi atmosferičnog rocka The Strange te hip-hop legende Tram 11.

- Predstavit ćemo program koji smo predstavili na europskoj turneji, vezan za album “Sound of Music” iz prošle godine, na kojem su obrade pjesama iz filma “Moje pjesme, moji snovi”, koji je još uvijek višeslojno aktualan. Album je vezan za naš nastup u Sjevernoj Koreji. Evo, baš na sebi imam odijelo koje su mi napravile njihove švelje i značku koju smo dobili kao zahvalu za dobar koncert u Pjongjangu. Izvest ćemo i nove obrade svojih starih pjesama s prvog albuma iz 1983., odnosno 1985. godine - rekao je Jani Novak iz Laibacha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:27