CJELOŽIVOTNI PROJEKT

Život s ADHD-om: ‘Moj tok misli je poput olimpijskog bazena s mnoštvom plivačica koje plivaju u raznim smjerovima‘

Klara Rusan

 Biljana Blivajs/Cropix
Izložba ‘ADHD - Pool of thoughts‘ Klare Rusan - KLARXY jednodnevnog je karaktera. Riječ je o jednoj od najboljih umjetnica mlađe generacije

Koliko je posebno, ali i naporno imati Poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću ADHD, može se vidjeti na izložbi radova Klare Rusan - KLARXY. Da, živjela kreativnost, svestranost i multitasking koji uz to idu, ali taj je proces naporan, borba s jako puno misli, korisnih i onih drugih.

Izložba ‘ADHD - Pool of thoughts‘ jednodnevnog karaktera može se pogledati sutra, u subotu, nakon 16 sati do ponoći, u urbanoj galeriji Klet u Ilici.

image
KR

Na izložbi će se vidjeti crteže koji pričaju o životu s ADHD-om. Crteži pričaju priču o stvaranju misli u uvjetima poremećaja pozornosti i hiperaktivnosti, o intruzivnim mislima koje iz tog poremećaja proizlaze i ometaju one uobičajene misli, te prolaženju kroz obrazovanje...

Prije nekoliko godina autorica izložbe odgovorila je prijateljima na pitanje kako njezin tok misli funkcionira, tako što je iskoristila motiv velikog olimpijskog bazena u ulozi mozga pretrpanog plivačicama u ulogama različitih misli. Nakon službene dijagnoze odlučila je iskoristiti isti taj motiv kao početak jednog velikog, potencijalno cjeloživotnog projekta.

image
KR

Ideja izložbe je da neprekidno raste. Klarxy je krenula od crteža olovkom i ilustracija rađenih tintom i bijelim akrilom i ostavlja otvorene opcije da će u nekom trenu skočiti u digitalnu ilustraciju, grafiku ili sliku. Nekada će to biti manji formati nekada će format popunjavati višemetarske zidove. Sve skupa baš u duhu ADHD-a, koji mjenja lice, ali ne stari. Promjenjiv i dinamičan omnibus iskustava i priča.

Na izložbi će u ponudi biti limitirani broj digitalnih printeva i nešto majica.

image
KR

Pisali smo u par navrata kako je riječ o jednoj od najboljih mladih umjetnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 10:02