LONDON

AUKCIJA KULTNIH FILMSKIH REKVIZITA Jakna Hana Sola iz 'Ratova zvijezda' mogla bi biti prodana za nevjerojatnih 1,3 milijuna dolara

 
Harrison Ford kao Han Solo u "Ratovima zvijezda"
 Profimedia, Zuma Press - News

Jakna koju je nosio Harrison Ford glumeći Hana Sola u filmu "Ratovi zvijezda: Imperij uzvraća udarac" mogla bi u četvrtak u Londonu na aukciji filmskih memoralibija biti prodana za čak 1,3 milijuna dolara.

Kolekcionari će imati priliku na aukciji filmskih rekvizita i kostima vlastitim rukama opipati predmete korištene u filmovima, kao što su "Indiana Jones", "Forrest Gump" i "Povratak u budućnost II".

Aukcijska kuća Prop Store pripremila je za prodaju više od 600 predmeta iz otprilike 150 filmova i televizijskih emisija.

Uz Solovu plavosivu jaknu, zainteresiranima se nude i ostali predmeti iz "Ratova zvijezda" poput kacige Stormtrooper iz "Posljednjeg Jedija" čija je vrijednost procijenjena na 30 do 60 tisuća funti i prodaje se za dobrotvorne svrhe, kao i svjetlosni mač koji je koristio Anakin Skywalker u "Osveti Sitha", procijenjene vrijednosti od 50 do 100 tisuća funti.

September 6, 2018 - London, London, United Kingdom - Han Solo's jacket worn by Harrison Ford in Star Wars, The Empire Strikes Back (1980).  Estimate £5,000-£1,000,000. Rare and iconic film memorabilia auction. Rare and iconic blockbuster film and TV memorabilia with in excess of £3.5 million (.6 million) to be auctioned in UK. Auction presenting some of the most iconic cinematic artefacts of our time of rare blockbuster film memorabilia, including jacket worn by Harrison Ford in his role as Han Solo in the Star Wars film The Empire Strikes Back expected to fetch £1m, is among 600 lots to be auctioned by Prop Store at London's BFI Imax., Image: 386149827, License: Rights-managed, Restrictions: * China, France, Italy, Spain, Taiwan and UK Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

Predmeti iz "Ratova zvijezda" najpopularniji su među kolekcionarima pop kulture. Pištolj koji je koristio Han Solo u "Povratku Jedija" prodan je u lipnju za 550 tisuća dolara, dok je droid R2-D2 koji je korišten u nekoliko filmova prodan za 2,7 milijuna dolara.

Drugi najskuplji predmet koji se nudi na aukciji je šešir koji je Ford nosio kao Indiana Jones u "Otimačima izgubljenog kovčega", a vrijednost mu je procijenjena na 200 do 300 tisuća funti.

Vrijednost lebdeće daske koju je koristio Michael J. Fox u znanstvenofantastičnom filmu "Povratak u budućnost II" procijenjena je na iznos od 30 do 50 tisuća funti.

Među ponuđenim predmetima je i kapa koju je Tom Hanks nosio u "Forrest Gumpu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2022 14:26