SASTANAK NA VRHU

BANDIĆ S MINISTRICOM KULTURE 'Zabrana novih zapošljavanja neće dovesti u pitanje planirane programe'

 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić razgovarali su danas u Ministarstvu kulture o nizu projekata važnih za razvoj kulturnih institucija i ukupne kulturne ponude u gradu Zagrebu, priopćeno je iz Ministarstva.

Gradonačelnik je na sastanku rekao da je trenutačna zabrana novih zapošljavanja u zagrebačkim kulturnim institucijama samo u funkciji provedbe kontrole i utvrđivanja stanja, ustvrdivši kako njome neće biti dovedeno u pitanje funkcioniranje nijedne kulturne institucije, kao ni realizacija započetih i planiranih programa.

Gradonačelnik Bandić je, naime, 2. siječnja donio odluku o zabrani zapošljavanja u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba i gradskim ustanovama koje se financiraju iz Proračuna Grada Zagreba kojom se zabranjuje bilo kakav oblik zapošljavanja, kao i sklapanje ugovora o autorskom djelu i ugovora preko Student servisa.

Razgovoru u Ministarstvu nazočili su i zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić, te zamjenik ministrice Berislav Šipuš i načelnik Uprave za pravne i financijske poslove Tomica Jelić.

Na sastanku je dogovoreno zajedničko sudjelovanje u dovršenju obnove i stavljanju u funkciju rodne kuće A.G. Matoša u Tovarniku, koja će biti otvorena 17. ožujka u povodu stogodišnjice Matoševe smrti.

Također je dogovoreno da se pristupi zajedničkom osnivanju ustanove Kazališta slijepih i slabovidnih osoba, čiji će programski sadržaj podržavati i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Tehnički muzej dobiva ime Nikole Tesle

Kada je riječ o obnovi i revitalizaciji objekata industrijske baštine potvrđena je suradnja u obnovi prostora poput Gredelja, Paromlina i Gorice, kao i u izradi projekata za objedinjavanje svih razina baletnog obrazovanja, osnivanja Muzeja glazbe, Vojnog muzeja u suradnji s Ministarstvom obrane, proširenja ponude Muzeja Mimare doniranim zbirkama umjetnika i umjetnica, te osnivanja Muzeja osjeta u tunelu ispod Griča.

Gradonačelnik Bandić i ministrica Zlatar Violić usuglasili su se da kulturna vijeća Grada i Ministarstva pristupe izradi prijedloga modela objedinjavanja dijela poslovanja kulturnih institucija u Gradu Zagrebu, a radi potrebe racionalizacije poslovanja.

Ministarstvo je podržalo i inicijativu da se Tehnički muzej u Zagrebu nazove imenom Nikole Tesle, te je dogovoreno da će pružiti svu potrebnu logistiku potrebnu za razvoj projekata za apliciranje na Europske fondove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:53