IZLAGANJE PROJEKATA

ČETVRTO IZDANJE PITCHADU Studenti Akademije dramske umjetnosti predstavljaju 12 projekata profesionalnom svijetu

 
 PitchADU

PitchADU (Pitching forum ADU) je projekt kojim se studentima završnih godina diplomskih filmskih studija Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, kroz prezentaciju vlastitih završnih projekata, omogućuje pristup profesionalnom svijetu. Projekti se izlažu predstavnicima televizija, produkcijskih kuća, filmskim redateljima, game developerima i ostalim stručnjacima iz audiovizualnog sektora zainteresiranima za angažman, otkup i suradnju na projektima.

PitchADU

Ovogodišnji, 4. PitchADU, održat će se u utorak 18. lipnja 2019. u 17 sati, na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu (Frankopanska 22). Predstavit će se 12 projekata, od toga 4 kratkometražna igrana filma, 1 dugometražni igrani film, 2 dugometražna dokumentarna filma, 1 dokumentarna TV serija, 1 YouTube serijal i 3 video igre. Tročlani stručni žiri kojeg ove godine čine redateljica Zrinka Matijević, producent Hrvoje Osvadić i glavni dizajner te suosnivač CroTeam-a Davor Hunski, kao podršku u realizaciji projekta, dodijelit će iznos od 5000 kuna za najbolji pitch, priopćeno je iz organizacije PitchADU-a.

U sklopu ovogodišnjeg PitchADU-a održat će se masterclass „Umijeće rizika i kako ga steći“ filmskih redatelja Nebojše Slijepčevića i Roka Bičeka. Predavanje će moderirati filmski kritičar i filmolog Mario Kozina. Na uvodnoj konferenciji ,,Edu4Games’’, koja je na rasporedu nakon masterclassa, trogodišnji ESF projekt zajednički će predstaviti njegov nositelj i partneri projekta. Tribina na temu ,,Gerila produkcija za ljudska prava: kako oživjeti (i preživjeti) javnu kampanju bez inicijalnog budžeta?“, u organizaciji Zaklade Solidarna, prethodit će glavnome dijelu događanja — pitchingu.

PitchADU

PitchADU će ugostiti predstavnike i predstavnice televizijskih kuća, Hrvatskog audiovizualnog centra, MEDIA Deska Hrvatske, Ministarstva kulture, Vijeća za elektroničke medije, filmskih festivala, Društva hrvatskih filmskih redatelja i drugih strukovnih udruga, nezavisne producente te proizvođače videoigara. Svaki predstavljeni projekt imat će priliku osigurati sufinanciranje, partnere ili suradnike.

Tijekom pitchinga, izlagači će imati na raspolaganju maksimalno 8 minuta — prvih 5 minuta namijenjene su predstavljanju projekta, ekipe i prikazivanju videomaterijala, a preostale 3 minute pitanjima žirija i publike. Tročlani stručni žiri, kao podršku u realizaciji projekta, dodijelit će iznos od 5000 kuna za najbolji pitch. Osim glavne nagrade žirija, dodijelit će se i nagrada tvrtke Cateia Games — mentoriranje jednog tima s radionice ,,Dizajn i razvoj videoigara’’ u daljnjem razvoju projekta. Ovogodišnji PITCHADU realiziran je uz financijsku podršku Društva hrvatskih filmskih redatelja i Solidarne zaklade za ljudska prava i solidarnost. Nakon programa će biti održan domjenak, dodaje se u priopćenju.

PitchADU

Uvodna konferencija projekta Edu4Games

Na uvodnoj konferenciji projekta “Edu4Games” sudjelovat će predstavnici visokoškolskih ustanova i industrije videoigara koji su uključeni u razvoj studijskih programa za područje dizajna i razvoja videoigara.

U prvom će se dijelu konferencije predstaviti plan trogodišnjeg projekta, dok će u drugom dijelu, u formatu otvorenog panela, sudionici govoriti o stanju industrije, njezinoj poziciji na globalnom tržištu i ulozi obrazovanja kao podrške u održivosti i daljnjem razvoju.

Za uvod u panel poslužit ćemo se riječima prof. Sebastiana Thruna: Obrazovanje bi trebalo učiti od svega što je dobro u igri — priznanje, postignuće i zabava. Projekt “Edu4Games” u potpunosti je financiran od strane Europskog socijalnog fonda, a vrijednost projekta iznosi 3.999.249,37 kuna.

PitchADU

Projekt je započeo 22. ožujka 2019. godine te će se provoditi 36 mjeseci. Osim korisnika projekta, Akademije dramske umjetnosti, na projektu će sudjelovati i partneri Akademija likovnih umjetnosti, Arhitektonski fakultet — Studij dizajna, Fakultet elektrotehnike i računarstva te Fakulteta organizacije i informatike. Na Uvodnoj konferenciji sudjelovat će i Klaster hrvatskih proizvođača videoigara, tvrtke i profesionalci iz područja videoigara koji će doprinijeti kvalitetnoj provedbi projektnih aktivnosti, dodaje se u priopćenju PitchADU-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2022 18:20