JEDINSTVENA PREMIJERA U MM CENTRU

200 TINEJDŽERSKIH FILMOVA U JEDNOM Večeras najbolje i najgore od filmova o odrastanju, a sutra dokumentarac o zanesenjacima koji rade svoje videoigre

 press

U zagrebačkom MM centru večeras u 19,30 prvi put u Hrvatskoj prikazuje se Beyond Clueless, jedinstveno filmsko djelo sastavljeno u potpunosti od isječaka iz više od 200 tinejdžerskih filmova koji se smatraju klasicima toga žanra.

Uz baršunasti glas naratorice Fairuze Balk, zvijezde filma Opasne čini, redatelj Charlie Lyne vodi nas na putovanje kroz um, tijelo i dušu tinejdžerskih filmova. Istovremena dekonstrukcija svih klišeja kao i vodič kroz najbolje i najlošije holivudske filmove o odrastanju, Beyond Clueless ultimativni je film o tinejdžerskim filmovima.

Na istom mjestu sutra u 21 sat na rasporedu je Indie Game: The movie (r. Lisanne Pajot , James Swirsky), prvi dugometražni dokumentarni film o stvaranju video igrica.

Film se osvrće na one s manjim šansama za uspjeh u industriji video igara, indie developere, koji žrtvuju novac, zdravlje, pa i zdrav razum kako bi ostvarili svoj životni san – podijelili svoju viziju s ostatkom svijeta. Indie Game: The movie film je o kreativnom procesu i vlastitom izlaganju kroz svoj rad, s čime se mogu povezati mnogi, od filmaša i umjetnika, do poduzetnika.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 07:21