STRIP NA POKRETNIM SLIKAMA

5 NAJPOPULARNIJIH FILMOVA GODINE PO IMDb-u Superjunaci i negativci koji su orobili kinoblagajne

 Promo

Na koncu godine i najveća svjetska filmska baza podataka IMDb objavila je popis najpopularnijih filmova u 2016. godini. Filmovi koji su ušli među 10 najpopularnijih nisu ocijenjeni prema sudu filmskih kritičara niti prema svom komercijalnom uspjehu u kinima, već prema kriteriju koliko su puta posjetitelji otvarali stranice IMDb-a posvećene tom filmu (pageviews).

1. Suicide Squad

U stripovskoj priči o skupini super-negativaca kao glavnih junaka ovog filma Will Smith je nastupio kao Deadshot, Jared Leto kao Joker, a Margot Robbie proslavila se ulogom opake Harley Quinn i postala zaštitno lice Halloweena među američkim tinejdžerima.

Kritičari su film nemilice sasjekli, ali publika za to nije marila. Film je zaradio više od 745 milijuna dolara u kinima diljem svijeta.

2. Captain America: Civil War

Još jedan film o superherojima, ali ovaj je osvojio vrh globalnog box officea s 1,15 milijardi dolara.

3. Batman v Superman: Dawn of Justice

Batman protiv Supermana. Može li čovjek poželjeti više? Za svaki slučaj, u film su dodali i Wonder Woman da pojača postavu. Kritičari su se napljuvali, ali publika je na kino-blagajnama ostavila više od 873 milijuna dolara da to vidi.

4. Deadpool

Jedno od najvećih iznenađenja godine bio je ovaj film o potpuno neobičnom superjunaku, koji je zamutio žanrovske vode obiljem seksa, nasilja i neuobičajenog humora. Deadpool je osvojio dva Zlatna globusa i zaradio 783 milijuna dolara, a mnogi nestrpljivo očekuju nastavak najavljen za 2018. godinu.

5. X-Men: Apocalypse

Deveti film u franšizi o X-Men mutantima okupio je impresivnu glumačku ekipu (James McAvoy, Michael Fassbender i Jennifer Lawrence). Mutirani junaci bore se protiv negativca pod imenom Apocalypse. Kritičari nisu bili oduševljeni, ali nastavak se već planira zahvaljujući 544 milijuna dolara koje je film zaradio u kinima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:02