KAKVA ŠTETA!

ANGELA MU IZBILA IZ DŽEPA VIŠE OD 90 TISUĆA KUNA! 'Pokušavao sam se sjetiti pjesme, ali po glavi su mi se motale samo neke zbrkane riječi'

 HRT
 

U posljednjoj emisiji kviza "Tko želi biti milijunaš?" prije ljetne stanke, 27-godišnji Karlo Lugomer iz Zagreba, kući je otišao sa 32.000 kuna.

Bio je šesti igrač ove sezone koji je u tom omiljenom kvizu otvorio 13. pitanje, ono za 250.000 kuna, i tu se zaustavio. A tražio se odgovor na pitanje: koje se žensko ime prvo spominje u pjesmi Loua Bege, 'Mambo No 5'. Karlo je mogao je birati između Erice, Angele, Monice i Tina.

Nakon kraćeg razmišljanja odlučio se za Ericu, a onda i iskoristion joker "pomoć znalca" Ivana. On se složio s Karlom no naglasio i da nije baš siguran je li to točan odgovor. Bilo je to prvi put u sezoni da je znalac dao netočan odogovor.

- Pokušavao sam se sjetiti pjesme, no nakon prvog stiha po glavi su mi se motale neke zbrkane riječi. Sjetio sam se kada je Tarik izrecitirao stihove. Možda se to dalo iskopati negdje iz sjećanja ali nema veze. Poklopilo se i da joker nije bio siguran i eto... - kaže Karlo koji ne žali previše što nije odustao i uzeo osvojenih 125000 kuna.

- Bio sam svjestan rizika u koji se upuštam. Svojevrsni kvizaški nagon, natjecateljski nagon me tjerao da nastavim dalje - objašnjava zašto se odrekao više od 90.000 kuna. Bez obzira na novčanu nagradu, zadovoljan je jer mu se ostvarila velika želja još iz djetinjstva - sudjelovanje u "Milijunašu".

Baš kada je postao punoljetan i mogao se prijaviti taj je kviz bio nestao s malih ekrana, a kada se prošle godine vratio Karlo nije želio propustiti priliku da sudjeluje u njemu.

Ovaj je Zagrepčanin naučen na riskiranje u kvizovima. Prije pet godina bio je sjajan u "Potjeri". Tada je u brzopoteznim pitanjima imao osam točnih odgovora pa riskirao uzevši višu ponudu lovkinje Morane Zibar od 90.000 kuna i prošao bez pogreške. Gledatelje je još više oduševio kada su on i još jedna natjecateljica u finalnoj potjeri točno odgovorili na 16 pitanja, on na 14 ona na dva.

Morana Zibar nije stigla odgovoriti na 18 pitanja (16 plus dva za dvoje natjecatelja), pa je dvojac podjelio 100.500 kuna. Kvizovi i natjecanja znanja su njegov forte od malih nogu, za vrijeme studija geografije na zagrebačkom PMF-u sudjelovao je i u pub-kvizovima, a malo je zapustio kvizaštvo samo u vrijeme dok je u Londonu, na University Collegeu bio na doktorskom studiju. Vratio se s doktoratiom iz geoprostorne analitike i zaposlio.

Danas radi u struci, kao "data scientist" u jednoj našoj velikoj kompaniji.

- Bavim se analizom različitih podataka. Zanima nas kakva je prostorna raspodjela naših prodajnih brendova, koje su i kakve lokacije trgovina i mnogo toga drugog što pomaže u planiranju poslovanja. Zanimljiv je posao, sve traženiji i zanimljiv spoj geografije, tehničkih znanja ali i s društvenom komponentom - objašnjava Karlo.

Na pitanje može li otkriti kakvu tajnu uspjeha ili savjet za one koji razmišljaju o sudjelovanju na kvizovima kaže:

- Nema nikakve tajne. Poznajem kvizaše koji su puno bolji od mene, ali se dvoume prijaviti se na televizijske kvizove, zbog treme ili straha da će se osramotiti. Nije ni meni svejedno. U Milijunašu se bojite da bi se mogli obrukati na nekom od prvih pet pitanja ili na nečem što svi znaju ili pak iz vašeg područja. No taj strah treba svladati i treba probati, nećete izgubiti ništa a uz malo sreće, koja je svima potrebna, možda i osvojite nešto i sjajno se zabavite.

On će, dakako, ako mu se ukaže prilika i pojavi se neki novi kviz, opet testirati svoje znanje. Novac koji je osvojio na "Milijunašu" uložit će u putovanja koja obožava, kada se bude moglo putovati i to s djevojkom Valentinom Galijan koja mu je bila i pratnja u studiju HTV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:54