ZLATNE MALINE

‘Apsolutni dokaz‘ proglasili najgorim filmom 2020. godine, među laureatima i Rudy Giuliani

Zlatna malina
 A75/Zuma Press/Profimedia
Nagradu je dobio i bivši Trumpov odvjetnik Rudy Giuliani kao najgori sporedni glumac u filmu ‘Borat naknadni fim‘

Nagrade Zlatne maline za najgora ostvarenja u svijetu filma u 2020. dodijeljene su u subotu u Los Angelesu, među kojima je kao najgori film 'nagrađen' "Apsolutni dokaz", u kojemu je i najgori glumac Mike Lindell, a nagradu je dobio i bivši Trumpov odvjetnik Rudy Giuliani.

Nagrade Zlatne maline (Golden Raspberry Award ili skraćeno Razzie) dodjeljuju se od 1981. dan prije dodjele nagrada Oscar za najbolje u filmskoj industriji, i svojevrsna su parodija na filmska ostvarenja, čiji je cilj 'uhvatiti' i 'nagraditi' i neko veliko ime u izdanju koje nije baš profesionalno reprezentativno.

Guliani je Zlatnu malinu 2020. dobio kao najgori sporedni glumac u filmu "Borat naknadni fim", a dobio je i nagradu u kategoriji najgora kombinacija zaslona (i njegove hlače-zatvarač).

Najviše tih nagrada, tri, pripalo je protagonistima filma "Glazba" tj. ima najgoru glavnu i sporednu glumicu Kate Hudson i Maddie Ziegler, te najgoru redateljicu Siju.

Nagrade Zlatne maline za 2020. dobili su i film "Dolittle" kao najgori 'remake', film "365" za najgori scenarij i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2022 15:17