FILM O JOBSU

Ashton Kutcher: Bijeda njegovih vještina kao ozbiljnog glumca doista je velika

Festival u Sundanceu završio je premijerom filma o Steveu Jobsu, pod nazivom “jOBS”, s Ashtonom Kutcherom u glavnoj ulozi. Prve kritike su vrlo loše, a na meti kritičara posebno se našao glavni glumac.

Radnja filma započinje 2001. godine kada Jobs otkriva svoje remek-djelo, iPod. Priča nas onda odvodi u 1971. godinu gdje upoznajemo mladog, ne pretjeranog čistog studenta koji tijekom jedne konzumacije LSD-a otkriva da je posvojen. Na putu u Indiju započinje svoj proces prosvjetljenja i shvaćanja važnosti jednostavnosti. Slijedi prvi posao za Atari, početak zajedničkog rada sa Steveom Wozniakom, sklapanje prvog Apple računala...

Dječja potreba

Kao najveća zamjerka režiseru Joshuai Michaelu Sternu navodi se angažiranje Ashtona Kutchera za ulogu Jobsa. “Bijeda njegovih vještina kao ozbiljnog glumca ovdje je u ponome sjaju”, piše tako kritičar britanskog Telegrapha koji spominje i njegovu dječju potrebu da s nekom gestom naglasi svaku emociju.

Dječja potreba

Srećom, jedan od najpoznatijih američkih scenarista Aaron Sorkin, dobitnik Oscara za “Društvenu mrežu”, radi na vlastitom filmu o Jobsu. Sorkinov koncept je intrigantan; film će se sastojati od tri scene, svaka od njih će biti snimljena u realnome vremenu, a događat će se uoči lansiranja jednog od najvažnijih Appleovih proizvoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:26