SUZUME

Avanture 17-godišnje školarke koja je izgubila majku kad je imala samo četiri godine i otad živi s tetom

SUZUME
SUZUME NO TOJIMARI
2022
Makoto Shinkai
 

 Toho Company - Aniplex - CoMix Wave Films - East Japan Marketing & Communications Inc. - Kadokawa - Lawson Entertainment - Story - Voque Ting/Chr
Poseban je adut što je to jedan od rijetkih "animea" u našim kinima, davno su prošla vremena kad nas je očarala "Princeza Mononoke"

Užitak je gledati crtić napravljen klasičnom animacijom: u doba kompjutorskih inačica na tako nešto smo već i zaboravili. Poseban je adut što je to jedan od rijetkih "animea" u našim kinima, davno su prošla vremena kad nas je očarala "Princeza Mononoke" Hayaoa Miyazakija. Makoto Shinkai, redatelj filma "Suzume", ne može se mjeriti s jednim od osnivača Ghibli studija, genijalnim Miyazakijem, ali njegov je stil lijep i prozračan, ima puno scena s plitkom vodom, koje zbivanjima daju posebnu čar.

Junakinja je 17-godišnja školarka Suzume Iwato, koja je izgubila majku kad je imala samo četiri godine i otad živi s tetom. Dok se vozi biciklom u školu, sretne dugokosog rafiniranog mladića, ime mu je Souta Minakata i zanima se ima li u blizini neko napušteno mjesto s vratima. Naravno da ima, to je kupalište u koje je Suzume išla s roditeljima kao mala, ona ga uputi tamo, ali se predomisli i počne ga slijediti. Tinejdžerica shvati da nije poput drugih kad ugleda golemu pijavicu koja se izvija iz zemlje, nju vidi samo ona, ali ne i njezine školske drugarice, no to je tek početak njezinih pustolovina, koje će proživjeti zajedno sa Soutom i mačkom Daijinom. Prizori kao što su dječji stolac s tri noge ili brod koji se usidrio na kuću prizori su koje vjerojatno nikad nećete zaboraviti, a takav je i cijeli film.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:31