'ESCOBAR: IZGUBLJENI RAJ'

Benicio Del Toro briljira u ulozi Pabla Escobara, najvećeg trgovca kokainom na svijetu

Film se našao u hrvatskim kinima našao upravo u tjednu kad je jedan od vodećih domaćih gangstera ubijen - po izlasku s mise!

Zanimljiva je podudarnost da se “Escobar: izgubljeni raj” u hrvatskim kinima našao upravo u tjednu kad je jedan od vodećih domaćih gangstera ubijen - po izlasku s mise!

Naime, film talijansko-američkog redatelja Andree Di Stefana bavi se upravo tim proturječjem: kako topla, bogobojazna, starinska obitelj može istodobno biti i - stroj za ubijanje. Priča prati kanadskog surfera ( Josh Hutcherson) koji se 80-ih preseli na izoliranu kolumbijsku plažu.

Tamo upozna ljupku mjesnu curu ( Claudia Traisac). Djevojka ga upozna s obitelji, uključujući i strica Pabla ( Benicio Del Toro), za kojeg se ispostavi da zapravo Pablo Escobar, najveći trgovac kokainom na svijetu. Di Stefanov film pomalo mulja s faktografijom i fingira da je istinita priča, a nije. No, makne li se to, riječ je o vrlo dobrom filmu koji s razumijevanjem prikazuje mehanizam južnjačkog familijarnog “plemena”. Kao Escobar, Del Toro upravo briljira, a kako ide k svršetku, Di Stefanov film postaje solidno izvedeni triler.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 07:01