NAPRAVILI SHOW

BITANGE I PRINCEZE SLAVE 15 GODINA Kečkeš cijeli dan morao ležati pod borom, Mila bježala od albino pitona

Bitange i princeze
 Dragan Matić, Ronald Goršić, Goran Mehkek, Davor Pongračić / CROPIX

“Bitange i princeze ponovno jašu! Kuhamo nešto novo!” objavila je Mila Elegović na Instagramu uz fotografiju na kojoj je s Tarikom Filipovićem, Reneom Bitorajcem i Draženom Čučekom i zapalila društvene mreže.

- Znala sam da je serija ‘Bitange i princeze’ bila mnogima jako draga i vrlo popularna, ali moram reći da sam se ipak raznježila čitajući tolike pozitivne komentare ljudi koji jedva čekaju da nas ponovno vide u istom sastavu - kaže Mila Elegović, koja je u seriji glumila neponovljivu Irenu Grobnik.

A Irenu, Robija Kumerlea (Rene Bitorajac), Tea Friščića (Tarik Filipović), Kazu Hrasteka (Hrvoje Kečkeš), Lucu Toč (Nataša Dangubić) i Armanda Vukušića (Dražen Čuček) moći ćemo vidjeti u zagrebačkoj Ludoj kući 16. listopada, najavljuje redatelj i scenarist Goran Kulenović.

Godišnjice

- Okupili smo se i odlučili napraviti show u povodu 15. godišnjice od početka emitiranja ‘Bitanga i princeza’ te desete godišnjice otkako se serija nakon pet sezona prestala emitirati. Napravit ćemo balans igranog dijela u trajanju od jedne epizode i druženja s fanovima, koji će moći vidjeti gdje su danas likovi serije. Kreativni procesi u punom su zamahu pa nije nemoguće da nam se na pozornici pridruži i bend koji će svirati uživo. Tijekom same predstave publici ćemo pokazati što se u proteklih deset godina događalo s omiljenim junacima. Ne bih sada volio previše otkrivati, ali mogu vam reći da se cure i dečki godinama nisu vidjeli - kaže Kulenović. Doista, što se proteklih godina zbivalo s Teom, Irenom, Kazom i ostalima?

Erotoman Saša, kojega je igrao Mile Kekin, sada živi u Njemačkoj, doznajemo od Kulenovića, koji je na početku vođi Hladnog piva namijenio manju rolu u seriji, no publika je toliko zavoljela Erotomana da se njegova uloga proširila. Sama je serija, pak, nastala kad je Kulenović odlučio napisati humoristično djelo stvoreno za Renea Bitorajca, Tarika Filipovića i Hrvoja Kečkeša. Zato njihovi likovi u seriji i nose imena čija su početna slova ujedno i početna slova imena glumaca.

Anegdote

- Nakon toga znali smo da nam u seriji treba jedna šašava plavuša i odmah smo se odlučili za Milu, a za lik Luce, koju igra Nataša Dangubić i prava je protuteža Milinoj Ireni Grobnik, odabrali smo Natašu Dangubić - prisjeća se Kulenović i dodaje da su se smiješne situacije prilikom snimanja događale i iza kamera.

- Jednom se pet naših glavnih junaka trebalo voziti u automobilu. Sve smo namjestili u studiju i upravo kad smo trebali početi snimati, Rene, koji nikad ne može ni minute sjediti na miru, pritisnuo neki gumb i Tuareg se spustio. Pokušavali smo ga podići, a nakon gotovo sat vremena odustali smo i namjestili kamere na novi nivo. Glumci su ponovno sjeli u automobil koji se tada, ničim izazvan, sam od sebe spustio. Danas se tome smijem, no tada mi nije bilo do smijeha - priča Kulenović.

- Ni meni nije bilo do smijeha prilikom snimanja božićne epizode tijekom koje sam cijeli dan proveo ležeći pod borom. Tu i tamo bih se podigao, nešto pojeo i popio malo vode, a onda opet pod bor. Da bi stvar bila bolja, nedaleko od mene je plazio albino piton i stvarno mi nije svejedno - kaže Kečkeš. Pitona se sjeća i Mila Elegović.

- Kad su ga dopremili na set, doslovno sam pobjegla iz zgrade. Danas to ne bih napravila. Dobro, ne bih baš bila preblizu zmije, ali sad sam već velika cura, nemam toliku paniku od pitona - kaže Mila, koja ističe kako se jako veseli ponovnom ujedinjenju “Bitangi i princeza” u Ludoj kući.

- Svi smo oduševljeni. Bit će to predstava u našem stilu, a vidjet ćemo još hoće li imati samo jedno izdanje. Ja sam sva u tome, već sam naručila kostime iz Kine. Bit će bombastični - kaže Mila, koja otkriva kako se njezina Irena u predstavi nalazi u vrlo specifičnoj situaciji.

- Bogme, i Teo je u specifičnoj situaciji. Reći ću vam samo da se našao u politici, a svi ga zafrkavaju i pitaju nije li mogao nešto pametnije i poštenije odabrati - govori Tarik Filipović koji, kao i ostatak ekipe, ne bi imao ništa protiv toga da se snimi i šesta sezona serijala.

- ‘Bitange i princeze’ jedna su od najdražih mi stvari koje sam u životu radio. Volio bih još - priželjkuje Tarik Filipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 23:40