BOLLYWOODSKI GAY FILM

Bollywodska 'Planina Brokeback': Indija dobila prvi gay film nakon dekriminalizacije homoseksualnosti

Prvi indijski gay film ' Dunno Y...Na Jaane Kyun' prikazuje romansu između dva odrasla muškarca u Indiji, koja film nije htjela prikazati sedam mjeseci

'Dunno Y...Na Jaane Kyun,' je prvi bollywoodski gay romantični film, koji je podignuo obrve brojnima u toj zemlji.

Bollywodski odgovor na američki hit film "Planina Brokeback," gotovo da nije ugledao svjetlo dana. naime, Indija je tek prošle godine dekriminalizirala homoseksualnost, pa je film stigao nekako iznenađujuće brzo. Radnja u kojoj se dva muškarca strastveno ljube, briju jedan drugog i bivaju zajedno u krevetu držala je taj film u ladici sedam mjeseci, dok su se oko njega dizale kontroverze. Mnogi su inzistirali da se eksplicitne scene izbrišu, a glumac Kapil Sharma primio je prijeteća pisma.

"Gotovo čitava relgiijska zajednica u Indiji složna je oko borbe protiv slavlja homoseksualnosti," izjavio je za BBC John Dayal koji radi za Indijsko kršćansko vijeće, a s njim se en slažu tamošnji gaj akvitisti koji smatraju da će ovaj film potaknuti i ostale filmaše da snimaju realističnije filmove i da indijsko gledateljstvo malo više educira o svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:44