FANOVI U IŠČEKIVANJU

Branko Uvodić otkrio da opet kreće snimanje emisije Lijepom našom: ‘Vraćam se! Kako drugačije?‘

 Goran Sebelic/Cropix
‘Ako Bog da, mislim da bismo je trebali realizirati krajem godine, a smatram da bismo morali nastaviti tamo gdje smo stali‘

Vraćam se! Kako drugačije? - pita Branko Uvodić, potvrđujući tako vijest da se na televizijske ekrane vraća s emisijom "Lijepom našom" koja se na HTV-u emitirala pune 24 godine.

Podsjetimo, emisija je ukinuta zbog korone i epidemioloških mjera, a jedan od televizijskih brendova odluku prisavskih šefova dobio je sredinom srpnja putem elektroničke pošte. Zbog načina otkazivanja ugovora Uvodić je u medijima prije dva mjeseca oštro kritizirao Upravu HRT-a, no sada o svemu priča smirenim tonom:

- Takve stvari dogode se kad netko nema kulture, kućnog odgoja i dobrog ukusa. Nije stvar u tome da se privremeno ukinula emisija. Ni ja ne živim na Marsu, jasno mi je da se zbog korone neko vrijeme nije mogao snimati spektakl koji posebno vole ljudi mojih godina, dakle cure i dečki tzv. starije dobi koji se u srcima osjećaju poput mladića i djevojaka. No, kad je već jasno da emisija neko vrijeme neće ići, onda se taj Branko, koji svih ovih godina vodi i sudjeluje u svakom segmentu emisije, valjda pozove na kavicu i to mu se priopći oči u oči, a ne putem maila. No, dobro, to je sada iza nas, rečeno mi je da se radilo o nesporazumu, a meni je drago da su mi televizijski čelnici potvrdili da 'Lijepom našom' ide dalje čim se steknu uvjeti za to - kaže Uvodić kojeg pitamo gdje i kada možemo očekivati prvu emisiju.

image
Krasnodar Persun

- Ako Bog da, mislim da bismo je trebali realizirati krajem godine, a smatram da bismo morali nastaviti tamo gdje smo stali, dakle u Ličko-senjskoj županiji - otkriva televizijska legenda koja je preko medija jučer poručila babi da može mirno spavati.

Na čiju je babu mislio?

- Na babu jednog mog prijatelja, koji je bio sav sretan da ona nije pročitala novine u kojima piše kako se 'Lijepom našom' ukida. Njegova baba je jedna energična gospođa, ta je bila, da je znala o čemu se radi, u stanju doći na Prisavlje i svima očitati bukvicu - objašnjava Uvodić, koji nam priznaje kako je tijekom posljednja dva mjeseca dobio nekoliko ponuda da emisiju preseli na neke druge televizije.

image
Goran Sebelic/Cropix

- Ne bi sad fer bilo reći tko mi je to nudio jer sam ponude odbio. Ja sam ipak dijete HRT-a i drago mi je da je sve dobro završilo te da će emisija, koja je uvijek u 10 top najgledanijih televizijskih formata, koja je gledanija i od licenciranih show programa, ponovo uveseljavati publiku diljem naše zemlje, a bude li sve po planu, i regije - kaže Uvodić.

Na HRT-u Uvodićeve nove tvrdnje nisu htjeli komentirati, ali su nam objasnili u kakvom je statusu emisija "Lijepom našom".

image
Krasnodar Persun

- Kao što je već nekoliko puta HRT priopćio, snimanje 'Lijepom našom' je prekinuto zbog epidemioloških razloga te kada i čim se stvore uvjeti za ponovno snimanje, modificirani projekt 'Lijepom našom' najvjerojatnije će se moći ponovno realizirati. No, kakav i kada, to ćemo još vidjeti - kažu s HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:25