STREAM PREPORUKA

Britney Spears: Kako je propala princeza popa i tko će ju spasiti?

NEW YORK TIMES PRESENTS: FRAMING BRITNEY SPEARS; R: Samantha Stark; 73 minute; VIMEO, YOU TUBE, HULU
 Boris Kovacev/Cropix
Dokumentarac o Britney pruža fascinantan uvid u ikonu jedne ere i propitkuje ono što smo mislili da je istina o njoj

Imala je samo 15 godina kad je potpisala svoj prvi ugovor, a prva dva albuma dosegla su dijamantne naklade i s 47 milijuna prodanih kopija završili na listi najprodavanijih u povijesti. Šest albuma završilo joj je kao broj 1 na Billboardu, a Rolling Stone je njezin singl "Baby One More Time" iz 1998. lani proglasio najvećim debijem u povijesti.

A onda je Britney Spears, adekvatno prozvana princezom popa, potonula u vrtlog medijske hajke, živčanih slomova i propalih veza. U ovom trenutku njezin otac Jamie zakonski je vladar njezina života i ima pravo odlučivati o njezinu poslu, novcu, nastupima i zdravlju. Sve to, kao i pokret "Free Britney" koji su pokrenuli najgorljiviji fanovi, teme su eksplozivnog dokumentarca New York Timesa "Framing Britney Spears", koji je lansirao Hulu, ali se može uhvatiti i na platformi Vimeo. U 73 minute producentica i redateljica Samantha Stark kronološki prati njezin uspon i pad, od toga kako je postala najveća zvijezda na planetu pa sve do javnih slomova živaca, uključujući zloglasno brijanje glave, raspad braka s Kevinom Federlineom, ružni prekid s Justinom Timberlakeom te proganjanje paparazza koji su je gazili na sličan način kao i princezu Dianu.

Jesi li još uvijek djevica, jesi li doista sposobna da budeš majka ili jesi li ovisna o tabletama samo su neka od pitanja koja su joj neprekidno postavljali, a Timberlake se već javno ispričao jer ju je nakon prekida okarakterizirao kao lošu u krevetu i obračunavao se s njom kroz dva svoja hita. Baš kao i ostali nedavni dokuhitovi poput "Posljednjeg plesa", "Surviving R. Kelly" i "Tiger Kinga", dokumentarac o Britney pruža fascinantan uvid u ikonu jedne ere i propitkuje, s vremenskom distancom, ono što smo mislili da je istina o njoj, ali i svijetu u kojem smo živjeli. Gledati, svakako!

Najljepše ljubavne arije danas uživo iz zagrebačkog HNK

Koncertom "Ljubavne arije" večeras će zagrebački HNK započeti s naplatom live stream koncerata. Najljepše ljubavne arije izvest će solisti Lana Kos, Tomislav Mužek i Davor Radić.

Publika će koncert moći pratiti i iz udobnosti svojih domova te slušati i gledati neke od najpoznatijih arija iz ljubavnih opernih priča poput Mozartova "Don Giovannija", Verdijeve "Traviate" ili Bizetove "Carmen". Glazbene večeri HNK nastavlja 20. veljače koncertom "Večer Brahmsa" u izvedbi orkestra Opere i solistice Dubravke Šeparović Mušović te pod ravnanjem Josipa Šege.

Na "Fantastično glazbeno putovanje: Od Rusije do Hrvatske" publiku će 23. veljače odvesti solisti Tamara Franetović Felbinger, Stjepan Franetović i Luciano Batinić. Orkestar opere i solistica Ivana Lazar 26. veljače izvest će koncert "Skandinavska večer". Sve koncerte publika će moći pratiti uživo na www.hnk.hr po cijeni od 40 kuna.

image
L. KOS, T. MUŽEK I D. RADIĆ; Zagreb, HNK, Trg Republike Hrvatske 15; 19.30 h; ulaznica 40 kn

Maskenbal uz muziku i krafne za obnovu oštećene škole u Sisku

Danas, točno u podne, održava se 12. tradicionalni "Lisinski pleše pod maskama", no ove godine u netradicionalnom obliku. Ispred glavnog ulaza u "Lisinski" Davor Štern s grupom Superstary izvodit će rock i pop hitove, bit će krafni i čaja, kao i drugih karnevalskih iznenađenja.

Prikupljat će se donacije za obnovu potresom teško oštećene Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku.

image
LISINSKI PLEŠE POD MASKAMA; Zagreb, Ispred ulaza u Lisinski, Trg S. Radića 4; 12 h; donacije za Glazbenu školu Frana Lhotke
Marko Todorov/Cropix

Komorni orkestar večeras u Splitu svira u spomen Mozartu

Koncert u povodu 265. obljetnice rođenja Wolfganga Amadeusa Mozarta održat će Komorni orkestar HNK Split danas s početkom u 19 sati u Hrvatskom domu Split.

Pod ravnanjem maestra Jure Bučevića Komorni orkestar će, uz dvije Mozartove serenade, izvesti i Passacagliu za gudački orkestar Krste Odaka. Ulaznica stoji 25 kuna.

image
265. ROĐENDAN W. A. MOZARTA; Split, Hrvatski dom Split, Tončićeva 1; 19 h; ulaznica 25 kn

Do podneva dajte lajk vama najboljoj maski Samoborskog fašnika

Samobor traži najbolju masku online Fašnika, a jedino pravilo je da pravila nema - nije važno je li pojedinačna, grupna, obiteljska, važno je da je originalna i da prikazuje pravi samoborski fašnički duh.

Fotografije su se mogle slati do jučer, pa ako ste zakasnili, još stignete dati glas najmaštovitijima. Fotografija s najviše lajkova osvaja bon u vrijednosti od 1000 kuna.

image
ONLINE IZBOR NAJBOLJE MASKE; www.samobor.hr/fasnik; Glasanje danas do 12 h; objava rezultata do 15 h
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:41