NOĆ VELIKE TUGE

Brojni kolege i prijatelji opraštaju se od Mire Furlan: ‘Otišla je istinska diva kinematografije...‘

Mira Furlan
 Neja Markicevic/Cropix
‘Nastavlja se jezivi niz odlazaka onih koji su nam obilježili život...‘, napisala je glumica Nataša Janjić Medančić

- Noć je velike tuge jer je naša prijateljica otišla tamo gdje je više ne možemo dodirnuti. Njezina smrt pogodila je mnoge, ne samo u Hrvatskoj i regiji, već i u svijetu. Ali kao i sa svim stvarima, sustignut ćemo je jednom, i vjerujem da će nam imati za ispričati puno priča, i mnoge uloge za podijeliti sa svemirom - napisao je Joseph Michael Straczynski, slavni producent koji je surađivao s Mirom Furlan na seriji Babylon 5, u objavi posvećenoj ovoj legendarnoj glumici.

Ubrzo nakon njega i drugi brojni prijatelji i kolege oprostili su se od nje putem društvenih mreža.

'Nastavlja se jezivi niz odlazaka onih koji su nam obilježili život...', napisala je glumica Nataša Janjić Medančić na svom Facebooku.

Pjevačica Ivana Mazurkijević podijelila je zajedničku fotografiju, uz koju je napisala: - Posebna žena. Na ovoj slici sam joj taman stigla reći kako je bila dio nečeg formativnog unutar svih mojih žena.

I glumac i kazališni pedagog Vinko Mihanović toplo se oprostio od jedne od najvećih glumica.

- Otišla je Kate iz Velog mista. Napustila nas je još jedna ikona iz 'stare' garde hrvatskog glumišta. Umrla je Mira Furlan. Imao sam čast raditi (samo) jednu predstavu s njom, 'Helena' na Splitskom ljetu još u studentskim danima. Pamtim je kao zanimljivu, ugodnu, ženstvenu i jako interesantnu osobu. Počivala u miru....- poručio je Mihanović.

Srpska filmska glumica Snežana Bogdanović na Instagramu se oprostila od svoje prijateljice potresnim riječima.

'Mila moja, ja ne vjerujem… Legendo najveća, pameti, talentu, ljepoto… Bol i velika tuga', napisala je Snežana na Instagram storyju uz fotografiju pokojne Furlan.

image
Mira Furlan

Na Instagram storyju od poznate glumice oprostile su se i mlade nade domaće glumačke scene, Sementa Rajhard i Ana Herceg, a glumica Tihana Lazović je na Facebooku samo napisala kratko: 'MIRA' i dodala emotikon srca.

Bivši direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović izjavio je danas, povodom smrti glumice Mire Furlan, da je otišla istinska diva jugoslavenske kinematografije, koje je podjednako plijenila svojom inteligencijom i na filmu i u životu.

Zelenović je za Tanjug istakao da je Mira Furlan ostvarila uloge u nekoliko filmskih ostvarenja koji se označavaju kao 'temelji jugoslovenske kinematografije'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:58