DELUXE VERZIJA

BRZI VODIČ KROZ NOVI STREAMING SERVIS Što je HBO Max, što sve novo nudi i kad stiže kod nas? U toj priči ima jedna jako loša vijest za Hrvatsku...

 

Nova streaming platforma HBO Max lansirana je u SAD-u 27. svibnja, u noći na četvrtak po hrvatskom vremenu. Nakon Netflixa, Amazon Primea, Apple TV-a, Disney Plus platforme, CBS All Accessa i drugih, uključujući i dosadašnji HBO Go i Now, pokretanje Maxa otvara novo poglavlje u streaming eri u koju smo dobrano zagazili. Što je zapravo HBO Max, koliko će stajati, kad stiže u Hrvatsku, što nudi... Sastavili smo brzi vodič s odgovorima na ta pitanja. Najvažnije - u Hrvatskoj još nije dostupan.

ŠTO JE HBO MAX I ŠTO NA NJEMU MOGU GLEDATI?

Riječ je o novoj streaming platformi s više od 10 tisuća sati sadržaja s HBO-a, New Line Cinema, DC Entertainmenta, TNT-a, CNN-a, Cartoon Networka i mnogih drugih mreža u vlasništvu kompanije WarnerMedia. Odmah je dostupno čak 2000 filmova, uključujući one na koje Warner ima prava od 20hr Centuryja i Universala.

HBO MAX, HBO GO, HBO NOW, U ČEMU JE RAZLIKA?

HBO Max je svojevrsna deluxe verzija postojećih HBO servisa. U dogledno vrijeme Max će zamijeniti Go i Now, a njihovi trenutni pretplatnici mogu uzeti Max bez dodatnog plaćanja. Za Max vam neće trebati kablovska pretplata (dakle, bit će kao Netflix), a ima puno više sadržaja od dosadašnjih HBO-ova.

KOLIKO TO KOŠTA I KAD DOLAZI U HRVATSKU?

HBO Max stoji 14,99 dolara mjesečno, a zasad je dostupan samo na području SAD-a. Trenutni plan je da tijekom 2021. godine Max krene u Južnoj Americi i dijelovima Europe. Zasad nema točnih datuma za većinu europskih zemalja.

KOJE FILMOVE I SERIJE NAJAVLJUJU?

Sadržaj je impresivan, pišu strani mediji. Dostupni su klasici: “Prijatelji” (svih 236 epizoda), “Teorija velikog praska”, “Doctor Who”, “Princ iz Bel Aira” i slični, zatim filmovi poput “Crazy Rich Asians”, “Star is Born”, “Joker”, “Aquaman”, “Matrix”, “Goonies”, serijali “Gospodar Prstenova” i “Harry Potter”, “Gremlini” itd. Naravno, i svi DC superherojski filmovi: “Superman”, “Batman”, “Wonder Woman”, “Justice League” i ostali.

Grease (1978)
Directed by Randal Kleiser
Shown in foreground from left: Jeff Conaway, Olivia Newton-John, John Travolta, Stockard
Channing
Paramount Pictures / Photofest

OKEJ, FORA, ALI NUDE LI NEŠTO NOVO?

Itekako. Kasnije tijekom godine prikazat će specijal “Prijatelji” koji će okupiti sve omiljene likove iz kultne serije. Najavljena je i SF serija “Raised by Wolves” koju je producirao Ridley Scott. Nakon upornih peticija fanova nezadovoljnih prvom verzijom blockbustera “Justice League” najavljeno je da će redatelj Zack Snyder (usred filma je odustao jer mu se ubila kći) snimiti/doraditi novu verziju koja bi mogla trajati više od 4 sata. “Snyder Cut” je trenutno jedna od vrućih filmskih tema jer pokreće čitav val tzv. redateljskih verzija filmova.

Iako je pandemija usporila produkciju, Max najavljuje novu verziju serije “Tračerica”, zatim novu verziju “Briljantina”, seriju po kultnoj SF knjizi “Dina - pješčani planet”, pa seriju “Green Lantern” i mnoge druge. Treba spomenuti i novu sezonu “Batwoman”, prvu u kojoj je superjunakinja gay, te čak četiri filma na koja se obvezao Greg Berlanti, autor serija “You”, “Riverdale”, “Sabrina” i “Dawsons Creek”. Najava je mnogo, Anna Kendrick i Paul Feig će snimati desetsatnu romantičnu antologiju “Love Life”, tu su i crtić “Gremlini”, nova serija Jossa Whedona “The Nevers” itd.

GDJE ĆU SVE MOĆI GLEDATI HBO MAX?

Jednom kad dođe i postane dostupan i kod nas, Max će se gledati preko aplikacije, kao i Netflix, dakle na Android i iOS telefonima, tabletima i smart televizorima, poput Samsung TV-a, zatim na PlayStationu 4 i Xboxu One.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:34