UHVATI ZECA

Carrie u nastavku ‘Seksa i grada‘ čita roman nagrađivane književnice Lane Bastašić

Cynthia Nixon, Kristin Davis i Sarah Jessica Parker na snimanju mini serije ”And Just Like That...”
 BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia
Njezin roman dobio je Europsku nagradu za književnost 2020. godine i preveden je na dvanaest jezika

Već se dulje vrijeme iščekuje nastavak "Seksa i grada", ovaj puta bez najprovokativnije Samanthe Jones, koja se nije uspjela dogovoriti s producentima, a ne slaže se niti s ostatkom ekipe.

Ovih su dana objavili i nekoliko scena sa snimanja mini serije. U jednoj od tih scena vidi se kako glavna protagonistica, novinarka i kolumnistica Carrie Bradshaw, koju glumi Sarah Jessica Parker, čita englesko izdanje romana Lane Bastašić 'Uhvati zeca' (eng. Catch The Rabbit).

Uz roman piše i "Selected by Sarah Jessica Parker for #andjustlikethat".

image
And Just Like That.../Instagram

Roman prvijenac ove književnice mlađe generacije priča je o prijateljstvu dvije mlade žene, o njihovom sazrijevanju u patrijarhalnom i konzervativnom društvu.

Lana Bastašić rođena je u Zagrebu 1986. godine. Njezin roman "Uhvati zeca" (Buybook, 2019.) dobio je Europsku nagradu za književnost 2020. godine i preveden je na dvanaest jezika. Dobitnica je nekoliko nagrada za kratku priču, poeziju i dramu. Osnovala je Školu književnosti “Bloom” u Barceloni. Ponekad živi u Beogradu. Njezinu knjigu "Mliječni zubi" izdala je Fraktura.

Mini serija "And Just Like That..." trebala bi se emitirati u prosincu 2021. godine, a pratit će dogodovštine Carrie, Mirande Hobbs i Charlotte York, prijateljica koje su zakoračile u peto desetljeće života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. veljača 2023 06:09