NOVA DVOJBA

CHRIS PINE SKINUO SE DO KRAJA. I SVI SU POLUDJELI ZBOG TOG JEDNOG KADRA Povijesni ep u kojem glumi sada je poznat kao 'onaj u kojem on pokazuje penis'

 Outlaw King
 

Dovoljna je bila jedna sekunda, jedan kadar filma, pa da “Outlaw King”, novi povijesni ep Davida MacKenzieja zauvijek bude upamćen kao “onaj u kojem Chris Pine pokazuje penis”.

Škotski redatelj, najpoznatiji po sjajnom “Hell or High Water”, na Netflixu je lansirao film o Robertu Bruceu, a Pine u jednom, širokokutnom, “trepni i propustit ćeš” kadru potpuno gol ulazi u jezero i pokazuje penis. Twitter se odmah užario. Film je pao u drugi plan, mediji su više napisali o golom Pineu nego o samom filmu, usput rečeno, tek osrednje ocijenjenom. Variety penis opisuje kao ljepoticu večeri (premijera je održana na filmskom festivalu u Torontu), a Vulture kaže kako “baca dugu sjenu”.

- Hej, ovo je penis Chrisa Pinea - tvitao je slavni Perez Hilton. “Chris Pine. Njegov penis. To je ukratko moja recenzija filma”, tvitnuo je, pak, jedan filmski kritičar.

- Ljudi su se smijuljili na premijeri zbog moje alatke kao da su školarci. Možda je to posljedica kalvinističke ideje da su ljutnja, nasilje i sram pozitivne stvari, a seks, intimnost i ljubav loša stvar. I to se manifestira u nama kad se smijuljimo. To mi je glupo iako su tvitovi - a pročitao sam ih - prokleto zabavni - rekao je 38-godišnji glumac. Dodao je kako njegova kolegica Florence Pugh u istom filmu pokazuje gole grudi, a o tome nitko ne priča.

- Zato što se od njih to i očekuje i smatra se normalnim - objasnio je.

Pine, naravno, nije jedini. Njegov kolega Ewan McGregor to radi toliko često da su mu spolni organ prozvali najslavnijim filmskim penisom u povijesti. “Trainspotting”, “The Pillow Book”, “Velvet Goldmine” i “Young Adam” samo su neki u kojima je McGregor bio potpuno gol kako bi podržao žene jer se od njih to uvijek očekuje.

Međutim, postoje i obrnuti primjeri. James Ivory kaže kako su scene muške golotinje u “Call me by Your name” morali ukloniti jer su Armie Hammer i Timothée Chalamet imali anekse u ugovoru da ih ne snimaju. Guardian postavlja logično pitanje - srame li se frajeri golotinje jer se boje da će im ismijavati veličinu ili oblik penisa? I zašto nitko ne brine o ženama kad se suočavaju s tim problemom?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:06