MEĐUNARODNI PROGRAM PULE

U sklopu Europolisa prikazuje se 27 filmova članica Europske unije

Međunarodni program Europolis 60. Pula Film Festivala održat će se od 13. do 27. srpnja na Kaštelu i u Kinu Valli, a kako je ovogodišnji prijatelj Festivala Europska unija, publici će se predstaviti kinematografije svih 27 zemalja članica EU.

S dva filma zastupljen je francuski redatelj François Ozon: to su triler “U kući” s Kristin Scott Thomas, te ljubavna drama “Mlada i lijepa” koja je premijerno prikazana u Cannesu, a jednu od uloga tumači Charlotte Rampling.

Iz Češke stiže humorna drama “Zlatne godine” Jirija Stracha, a u nizozemsko-američkom filmu ceste “Jackie” pratimo sestre blizanke koje odlaze u Ameriku kako bi potražile svoju davno izgubljenu majku ( Holly Hunter). Bernardo Bertolucci režirao je dramu “Ja i ti” o usamljenom četrnaestogodišnjaku Lorenzu, a Italiju predstavlja i Giuseppe Tornatore ljubavnom dramom “Najbolja ponuda”.

Tu su još i španjolsko-kubanska ljubavna drama “Posljednja utakmica” Antonija Hensa, romantična komedija “Dvadeset godina razlike” Davida Moreaua, biografska povijesna drama “Ludwig II” koju su režirali Marie Noelle i Peter Sehr, britanski triler “Žrtveno janje” Charlesa Sturridgea i francusko-talijanski krimi triler “Stražar” Michelea Placida.

Bit će prikazano i 19 europskih kratkih igranih filmova, a u Popularnom programu u Areni, osim 3D projekcije filma “Čovjek od čelika”, gledatelje očekuje i hrvatska premijera ljubavne drame “Prije ponoći” Richarda Linklatera s Ethanom Hawkeom i Julie Delpy.

Program Europolis i ove će godine gostovati na Dubrovačkim ljetnim igrama te u ljetnom kinu Tuškanac i u Kinu Metropolis u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 22:49