HOUSE OF HAMMER

Courtney Vucekovich tvrdi da ju je holivudski glumac pod utjecajem alkohola, vezao te da ju je čak vodio u kupovinu užeta

Armie Hammer

 X Prutting/bfa/Shutterstock Ed/
Priča o Armiju Hameru može se pogledati na Disney+ platformi. Trodijelni dokumentarac tumači da su među njegovim precima i razni problematični i nasilni muškarci

Igrao je važne uloge u filmovima redatelja poput Guyja Richieja, Kennetha Branaghe i Luce Guadagnina te mamio uzdahe obožavateljica, a onda su se počele pojavljivati sve bizarnije optužbe na njegov račun.

Mučne optužbe za seksualno zlostavljanje, napad i kanibalizam te njegov uspon i pad adresira dokumentarni serijal Discovery+ "House of Hammer", piše Entertainment Weekly.

U dokumentarcu se pojavljuju žene koje daju uvid u vlastiti odnos s Hammerom. Prikazana su, otkriva EW, njihova svjedočanstva te navodne Hammerove SMS i direktne poruke na društvenim mrežama, koje neke od njih tvrde da su primale. Sadržaj nekih od spornih poruka je izrazito uznemirujuć i nasilan, piše EW.

Courtney Vucekovich, koja Hammera optužuje za "ponižavanje", tvrdi da ju je holivudski glumac pod utjecajem alkohola, usprkos njenom negodovanju, vezao te da ju je čak vodio u kupovinu užeta. Pokazuje i sliku ugriza za kojeg okrivljuje Hammera, piše Variety.

Vucekovich, koja je glumca upoznala preko Instagrama, ne čudi se skandalu koji se razvio oko glumca:

"Znala sam da će nešto u vezi njega izaći na vidjelo u budućnost jer znam koliko je nemaran. Znam kako šalje poruke i posvuda ostavlja tragove svog ludila", kaže Vucekovich.

Nakon prekida odnosa s Hammerom Vucekovich se povezala s njegovom bivšom djevojkom Paige Lorenze koju je navodno zasipao sličnim, pretjerano učestalim ljubavnim porukama, vodio na put u isti motel, tjerao da gleda isti erotski film kao i Vucekovich, piše EW.

Treća navodna žrtva, Effie, Hammera je, prenosi EW, optužila za silovanje te je rekla da ju je "nasilno napao te njenom glavom lupao o zid". Optužila ga je i za kontrolirajuće ponašanje te kanibalistički fetiš, piše The Guardian.

Dokumentarac, smatra Indiewire, nema ništa nova za reći o temama moći i zlostavljanja, jer smo tom narativu svjedočili već mnogo puta.

"Loše ponašanje popularnih holivudskih dečki nije počelo niti završava sa zvijezdom filma "Call Me By Your Name", pišu. Ipak "House of Hammer" istražuje generacijsko nasljeđe.

Armie, naime, potječe iz izrazito bogate i utjecajne obitelji. Njegov pradjed Armand, s kojim glumac dijeli ime, bio je direktor Occidental Petroleuma.

image
Discovery+/Planet/Profimedia/Discovery+/Planet/Profimedia

Trodijelni dokumentarac, koji se bavi povijesti glumčeve obitelji, tvrdi da su među njegovim precima i razni problematični i nasilni muškarci, piše EW.

Naime, Discoveryjev dokumentarac redatelja Elli Hakami i Juliana P. Hobbsa pripovijeda o muškarcima iz Hammerove obitelji, poput njegovog pradjeda Armanda, ujaka Juliana te oca Michaela.

Hammerova tetka (očeva sestra), koja nije bliska s obitelji, otkrila je navodne duboke i mračne obiteljske tajne. Casey je 2015. godine objavila memoar "Surviving My Birthright".

Prema njezinim riječima sporna obitelj bila je "savršena izvana", no ispod toga nalikovala je na milijun puta naglašeniju seriju "Nasljeđe".

Casey je Armiejeve roditelje optužila da su je u potpunosti izbacili iz djedove oporuke, a iznijela je i optužbe za seksualno zlostavljanje protiv vlastita oca Juliana.

image
Discovery+/Planet/Profimedia/Discovery+/Planet/Profimedia

Optužbe protiv nećaka Armieja nisu je šokirale, piše EW. "Ne probudiš se samo jednog dana i postaneš mračni, kontrolirajući zlostavljač. Takvo je ponašanje duboko ukorijenjeno...svaka generacija u mojoj obitelji bila je dijelom mračnih nedjela, a stvar postaje sve gora i gora. Poznajem djedovu mračnu stranu. Očevoj sam mračnoj strani svjedočila iz prve ruke. Vidjela sam i bratovu mračnu stranu. A sada je došao red i na Armieja Hammera", kaže Casey.

No priča o nasilnom ponašanju tu ne staje. Julian je nasilno nasrtao na njenu majku kada bi bio pijan, tvrdi Casey, koja dijeli i priče o navodnim očevim zabavama na kojima su se mogle naći droge i maloljetnice.

image

Casey Hammer

Discovery+/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Discovery+/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Dio u kojem Casey priča o "mračnim nedjelima" nekih muških članova dinastije Hammer djeluje kao značajno pretjerivanje, piše CNN. I ne samo po pitanju stilskih odabira (primjerice, onoga jezive glazbene podloge), već i stoga što se stječe dojam da se Hammerovo navodno ponašanje pokušava prikazati kao neka vrsta urođenog zla.

Dokumentarni serijal, smatra pak The Guardian, "osramoćenog glumca prikazuje kao rezultat nevjerojatno toksične privilegiranosti."

Informacije o Armiejevim postupcima te obitelji Hammer bit će zanimljive samo onima koji ne znaju ništa o spornim temama, mišljenja je Indiewire, koji mnogo boljim i detaljnijim izvorom smatra članke Vanity Faira ili Rolling Stonea.

Čak i bombastična priča Armiejeve tetke već je viđena i prethodno ispričana, piše Indiewire, čije je zapažanje da dokumentarac djeluje kao da je namijenjen starijoj publici koja nije toliko upoznata s društvenim mrežama.

"House of Hammer" je za ljude koji ne znaju mnogo o popularnoj kulturi, ne provode vrijeme na društvenim mrežama, već gledajući Discovery+. To je Google pretraživanje za ljude koji ne žele pročitati dugački članak. I to je u redu. No izdavati ovaj dokumentarac za multigeneracijsku priču o jednoj obitelji i stravičnim događajima koji podsjećaju na Marquisea de Sadea je pomalo nategnuto", zaključuje Indiewire.

Redatelji dokumentarca kažu da su Hammera zamolili za intervju, no on je sudjelovanje u dokumentarcu odbio. Variety je kontaktirao njegova odvjetnika, koji je dokumentarac odbio komentirati. U prethodnim izjavama Hammer je preko odvjetnika negirao sve optužbe te ustvrdio da su sve interakcije sa seksualnim partnericama bile dobrovoljne, piše Variety.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:51