POLIMAC PREPORUČUJE

Čudni i karizmatični likovi te nepredvidljiva radnja nose treću sezonu serije ‘The Umbrella Academy‘

Elliot Page u seriji ”The Umbrella Academy”

 Netflix/Everett/Profimedia
Ako se trećoj sezoni serije išta može prigovoriti, onda je to da se dramski sukobi možda prečesto rješavaju kroz dijaloge

Taman kada se mislilo da se u stripu na temu superjunaka više nema što dodati, pjevač legendarnog emo sastava My Chemical Romance Gerard Way 2007. je osmislio i napisao serijal "The Umbrella Academy" te unio dašak svježine u taj često gužvovit prostor.

Često opisivan kao priča o disfunkcionalnom timu superjunaka, "The Umbrella Academy" priča je o sedmero djece sa supermoćima koje vanzemaljac prerušen u slavnog poduzetnika Sir Reginald Hargreeves obučava za spašavanje svijeta od nepoznate prijetnje.

Prvi nastavak serijala naslovljen "The Umbrella Academy: Apocalypse Suite" 2008. je nagrađen nagradom Eisner za najbolji strip ograničenog trajanja. Drugi nastavak serijala "The Umbrella Academy: Dallas" objavljen je u periodu između studenog 2008. i svibnja 2009. godine, a tematizira ubojstvo američkog predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja.

Filmski studio Universal pokušao je strip pretvoriti u film gotovo odmah nakon što je izašao prvi nastavak serijala, no nije uspio. Nakon više godina neuspjelih pokušaja, prava se domogao streaming gigant Netflix te odlučio da će "The Umbrella Academy" pretvoriti u seriju.

Prva sezona serije emitirana je sredinom veljače 2019., a temelji se na događajima iz "The Umbrella Academy: Apocalypse Suite". Druga je sezona emitirana krajem srpnja 2020. godine, a temeljila se na događajima iz priče "The Umbrella Academy: Dallas".

Treća sezona serije objavljena je 22. lipnja ove godine, a kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac drži da je serija opstala jer je krajnje zabavna. "Ono što je privuklo publiku je to da serija nije predvidljiva i da su protagonisti, najblaže rečeno, čudni tipovi s karizmom", rekao je Polimac u novoj epizodi serijala "Polimac preporučuje".

Pored toga, kritičari Jutarnjeg u novoj epizodi "Polimac preporučuje" raspravljaju o životu glumca Elliota Pagea koji je ukomponiran u radnju treće sezone, motivu doppelgängera i pretjeranom oslanjanju na dijaloge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:05