OPOMENA VODITELJU

Davor Meštrović zbog sramotnog istupa dobio pisano upozorenje od ravnatelja HRT-a

 Matija Djanjesic/Neja Markičević/Cropix
Hrvatska radiotelevizija izražava žaljenje i ograđuje se od neprimjerenog komentara i ponašanja svoga djelatnika Davora Meštrovića

Televizijski novinar i voditelj HRT-ove emisije “Dobro jutro, Hrvatska”, 52-godišnji Davor Meštrović nakon burnih reakcija na njegov sramotan istup u popularnoj jutarnjoj emisiji, kada je najavljujući novi spot 17-godišnje pjevačice Mije Negovetić rekao: “Uživajmo u Mijinim hlačicama” dobio je pisano upozorenje zbog povrede obveze iz radnog odnosa, javlja Hrvatska radiotelevizija.

image
Neja Markicevic/Cropix

- Hrvatska radiotelevizija (HRT) izražava žaljenje i ograđuje se od neprimjerenog komentara i ponašanja svoga djelatnika Davora Meštrovića uz najavu glazbenog spota maloljetne pjevačice Mije Negovetić u emisiji "Dobro jutro Hrvatska" od 28. srpnja 2020.

Stoga je, nakon žurne reakcije i javne isprike HRT-a Miji Negovetić i njezinoj obitelji, glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić izrekao danas, 30. srpnja, mjeru pisanog upozorenja Davoru Meštroviću. Upozorenje se izriče zbog povrede obveze iz radnog odnosa ili u svezi s radnim odnosom uslijed neprimjerenog ponašanja na radnom mjestu, a što uključuje i neprimjerenu usmenu komunikaciju - stoji u priopćenju.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Nakon reakcija pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević, pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić, Hrvatskog novinarskog društva, kao i niza istaknutih pojedinaca i stručnjaka te nakon nekoliko medijskih napisa koji su istaknuli da se radi o sramotnom slučaju seksizma, HRT se osim ranije izdane isprike odlučio i na oštriji potez.

- Hrvatska radiotelevizija i ovim potezom dokazuje da osuđuje i da ne želi tolerirati takve postupke u svojim programima, te da je propisno sankcionirala predmetno postupanje u cilju poštivanja i zaštite vrijednosti koje HRT promiče - dodaju u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 08:40