DRUGAČIJI OD DRUGIH

DEADPOOL JE USTVARI PANSEKSUALAC? Ryan Reynolds otkriva da bi njegov neobičan superjunak mogao imati dečka

 Promo
Od 4610 likova u top 100 filmova 2014. godine njih 10 je bilo gay, četiri lezbijke i pet biseksualaca

Ryan Reynolds utjelovio je lik neobičnog superheroja Deadpoola u istoimenom filmu kao osobu čija je seksualnost određena ljubavnim odnosom s djevojkom Vanessom (Morena Baccarin).

No, u nekom od budućih nastavaka ove iznimno uspješne akcijske komedije stvari bi se mogle promijeniti tako što bi Deadpool mogao imati i - dečka. Ryan Reynolds je izjavio za Variety: "Mislim da bi se s time moglo još poigrati. On je autsajder u svakom smislu... Jedina stvar koju treba imati na umu kad idemo dalje je: 'Jesmo li vjerni kanonu koji smo stvorili i odnjegovali?'

Deadpool nije zaljubljen u Vanessu zato što je ona žena, već zato što je voli, kaže Reynolds.

LGBT veze još uvijek su rijetkost u vodećim hollywoodskim filmovima: od 4610 likova u top 100 filmova 2014. godine njih 10 je bilo gay, četiri lezbijke i pet biseksualaca, kako su utvrdili istraživači sa Sveučilišta Južne Kalifornije.

Ako je razlog hollywoodskog zazora od seksualno različitih likova taj da bi mogli odbiti publiku u zemljama gdje se prava rodnih manjina previše ne toleriraju, Deadpool u tom slučaju nema puno toga izgubiti, jer je već prvi film o ovom ciničnom antijunaku zabranjen u Kini, najvećem takvom tržištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:06