OTKRIVENO O KOJEM SE FILMU RADI

DISNEY NA UDARU HAKERA Tvrde da su došli do neobjavljenog filma i traže milijune: 'Prvo ćemo objaviti 5 minuta filma, a potom periodički po 20 minuta'

 Profimedia, Landmark

Šef kompanije Walt Disney, Bob Iger, rekao je u ponedjeljak da ih ucjenjuju hakeri koji tvrde da su došli do nekih tek najavljenih Disneyjevih filmova te traže veliku svotu novaca, javljaju američki mediji. Nije otkrio o kojem je filmu konkretno riječ, no rekao je da kompanija neće popustiti pred ucjenama, piše Hollywood Reporter koji citira Igerove riječi sa sastanka sa zaposlenicima u New Yorku.

Izvori tvrde da Disney surađuje s FBI-jem te da zajedno prate moguće prerane objave na internetu.

Filmska stranica Deadline piše da se radi o novim ‘Piratima s Kariba’ (‘Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales’) koji bi se u kinima trebali naći 26. svibnja, dok drugi spekuliraju da se radi o Pixarovim ‘Autima 3’ (‘Cars 3’) čija se premijera planira za lipanj. Premda se od oba filma očekuje velika zarada, zlatna Disneyjeva koka što se zarade tiče su ipak novi ‘Ratovi zvijezda’ (‘Star Wars: The Last Jedi’) koji će se u kinima početi prikazivati polovicom prosinca.

‘Po mom mišljenju radi se o ‘Posljednjem Jediju’, to bi platili odmah… Ali ‘Pirati’, ma ne’, napisao je na Twitteru Ryan Parker, novinar Hollywood Reportera.

Disney's Chief Executive Officer Bob Iger holds a news conference at Shanghai Disney Resort as part of the three-day Grand Opening events in Shanghai, China, June 15, 2016. REUTERS/Aly Song - RTX2GAJV
Aly Song / REUTERS
Bob Iger, šef kompanije Walt Disney

Hakeri zahtijevaju isplatu u virtualnoj valuti bitcoin i prijete da će objaviti pet minuta filma, a potom periodički po 20 minuta dok im se ne isplati tražena svota.

‘Dead Men Tell No Tales’ peti je film u franšizi ‘Pirati s Kariba’ s Johnnyjem Deppom u glavnoj ulozi, a od 2003. godine je na kino blagajnama zaradio oko 3,7 milijarde dolara. Pisac znantvene fantastike Paul Tassi, koji za magazin Forbes komentira teme vezane uz tehnologiju i internet, rekao je da ‘Pirati’ vjerojatno nisu meta jer se bliži datum premijere:

‘Da, odlazak u kino je vjerojatno jedno od najnapornijih iskustava, ali postoje mnogi ljudi koji žele platiti kartu i gledati Johnnyja Deppa kako posrće kroz peti film na velikom platnu, a oni vjerojatno neće posegnuti za piratskom kopijom prije nego što se film objavi.’

Više od 200.000 računala u 150 zemalja svijeta pogodili su hakerski napadi ovaj vikend, a opisuju ih kao najveće dosad. Banke, bolnice, državne i razne druge institucije sa stariji operativnim sustavima našle su se od petka na meti hakera, no Disney nije imao komentara na tu temu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:05