STREAMING

‘Do Revenge‘ je mračna komedija o dvije srednjoškolke koje se udružuju kako bi se osvetile onima koji su im učinili zlo

Prizor iz filma ‘Do Revenge‘

 Netflix/Planet/Profimedia/Netflix/Planet/Profimedia
Na Netflixu se uskoro počinje prikazivati ovaj spoj crne komedije, horora i ‘teen‘ klasika. Pitanje je hoće li se istaknuti u moru sličnih filmova

Tinejdžerske komedije s natruhama crnog humora, a ponekad i koketiranjem s elementima horora oduvijek su bile primamljive ciljanoj publici. Sada već pravi klasici žanra poput "Heathers", "Mean Girls", "Clueless" ili nešto mračnijeg "Jennifer‘s Body" krivi su za poplavu estetikom i tematikom sličnih filmova koji nisu postigli ni kvalitetu ni financijski uspjeh spomenutih naslova, a iako jako podsjeća na takve filmove, nadolazeća Netflixova crna komedija "Do Revenge" ipak je uspjela privući interes javnosti.

"Do Revenge" je mračna komedija o dvije srednjoškolke koje se udružuju kako bi se osvetile onima koji su im učinili zlo, a u naslovnim ulogama su "Riverdaleova" Camila Mendes kao Drea te Maya Hawke, najpoznatija po ulozi u "Stranger Things", kao Eleanor. Drea, nekada vrlo popularna djevojka u svojoj srednjoj školi čija reputacija pada nakon što njezin dečko objavi njihovu snimku seksa udružila se s pomalo nespretnom učenicom Eleanor koja se želi osvetiti svojoj staroj nasilnici Clarisse zbog glasina koje je proširila o njoj u ljetnom kampu te zajedno njih dvije kreću na misiju protiv svojih zlostavljača. Uz pastelnu estetiku, karirane suknje, maljeve za kriket i šale o mogućem ubojstvu kolega iz razreda, jasno je da "Do Revenge" crpi inspiraciju iz "Heathers" s Winonom Ryder i mnogih ostalih mračnijih i ironičnih komedija za tinejdžerice, no nadajmo se da će ovaj potencijalni hit film ponuditi nešto novo i osvježavajuće u ovom poprilično ustajalom žanru. Uz Mendes i Hawke, u seriji glume popularna Sophie Turner, Austin Abrams iz "Euphorije" i Alisha Boe iz Netflixove hit serije "13 Reasons Why". Snimanje filma je završilo je na ljeto 2021. godine, a bit će objavljen na Netflixu 16. rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:24