'CEZAR MORA UMRIJETI'

Dobitnik Zlatnog medvjeda u Berlinu hrvatsku premijeru ima večeras u ljetnom kinu Bačvice

SPLIT - U ljetnom kinu „Bačvice“ večeras u 21.30 sat prava filmska poslastica, hrvatska premijera filma „Cezar mora umrijeti“ za kojeg su talijanska braća Taviani u veljači ove godine osvojila „Zlatnog medvjeda“ za najbolji film festivala u Berlinu. Proslavljeni film prikazuje život grupe zatvorenika u rimskom zatvoru, no redatelji se ne bave zločinima koje su osuđenici počinili već probama za Shakespearovu dramu „Julije Cezar“ koju pripremaju za izvedbu u zatvorskom kazalištu.

Dan na FMFS-u započinje besplatnim projekcijama u kinoteci Zlatna vrata. Prvo kratkometražnim programom u 17 sati, a potom u 18 sati filmom „Astralis-institucija“ koji je u New Yorku dobio nagradu za najbolji glazbeni dokumentarni film. Nakon dva dana rasprodanih projekcija u 19.30 minuta sličan scenarij predviđa se i za danas, jer je na rasporedu hvaljeni francuski film „Naš osobni rat“.

DJ pult festivalskog after partija večeras preuzimaju „Diskobajagi“, koji uživo na zanimljiv način kombiniraju miksanje, samplevanje i re-editiranje glazbenih videa, filmova i muzike. Uoči neradnog dana ljetno kino „Bačvice“ pravi je odabir za večerašnji izlazak!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:48