OD ROMANTIKE DO DISTOPIJE

Dok čekamo da se vrati sunce, probrali smo vam pet streaming hitova, dva na Netflixu nemojte propustiti

Rebecca Ferguson i David Oyelowo

Silo

 Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia/Landmark Media/alamy/alamy/profimedia
Emotivna drama ‘Ulica krijesnica‘ i južnokorejska distopijska serija ‘Crni vitez‘ privukli su pažnju gledaoca

U streaming ponudi ovoga vikenda nalaze se španjolski psihološki triler o zagonetnom mladiću s mračnom prošlosti, dvije priče smještene u distopijsku realnost, emotivna pripovijest o cjeloživotnom prijateljstvu između dviju žena te serija o simpatičnoj tinejdžerki Kitty.

TIŠINA, NETFLIX

Šest godina nakon ubojstva roditelja Sergio izlazi na slobodu gdje ga dočekuje mentor Natanael (Ramiro Blas), uvjeren da u srcu njegova štičenika sada boravi Bog. Da je Sergio bolji no što se čini uvjerena je i psihijatrica Ana Dussuel (Almudena Amor), koja nakon mladićeva izlaska prati svaki njegov korak ne bi li razotkrila istinu te pronikla u nepoznate kutke njegove psihe. I dok danonočni nadzor sugerira da se u njemu krije žrtva koja sve svoje vrijeme troši na pronalazak posvojene sestre Noe, istraživanje baca svjetlo i na Aninu patološku stranu. Polako se diže koprena s lica istine, a tajne glavnih likova izlaze na površinu. U glavnoj ulozi zagonetnog mladića Sergija pojavljuje se Arón Piper, koji je psihološki kompleksnu ulogu iznio i u napetoj Netflixovoj dramskoj seriji "Kaos poslije tebe" (El desorden que dejas), a prethodno je plijenio pažnju i ulogom u tinejdžerskoj seriji "Elite".

XO, KITTY, NETFLIX

Tinejdžerka Kitty Covey (Anna Cathcart), koja se doseljava u zemlju majčina podrijetla - Južnu Koreju i ponovno povezuje s dečkom s kojim je bila u vezi na daljinu, uvjerena je da je stručnjakinja za ljubav, no ljubavni odnosi složeniji su kada su njeni vlastiti osjećaji u pitanju. U središtu simpatične serije o mladenačkim avanturama i pronalasku svog mjesta u svijetu, nalazi se mlađa sestra Lare Jean, popularnog lika romana Jenny Han. Prema mladenačkoj trilogiji spomenute autorice snimljena su i tri iznimno slavna filma koja nose mlada glumica Lana Condor te ljubimac djevojaka Noah Centineo.

CRNI VITEZ, NETFLIX

Godina je 2071. Nakon udara kometa koji je na životu ostavio samo jedan posto originalnog korejskog stanovništva, zrak je ekstremno zagađen, a uvjeti života su postapokaliptični. Preostalo stanovništvo sada je segregirano prema društvenom statusu i prisiljeno je nositi respiratore. Njihovo preživljavanje u potpunosti se oslanja na takozvane Viteze, koji im dostavljaju bazične potrepštine (uključujući kisik). Jedan od takvih vitezova je i ‘5-8‘ (Kim Woo-bin), koji upoznaje dječaka Sa-Wola te postaje njegov mentor kako bi mu pomogao da ostvari svoj san i postane crni vitez. Distopijska serija "Crni vitez" još je jedan od korejskih sadržaja ("Parazit", "Igra lignje"...) koji, svaki na svoj način, obrađuju pitanja društvene podjele i preživljavanja u neravnopravnom društvu.

SILO, APPLE TV+

Distopijska realnost mjesto je radnje i serije "Silo" temeljene na istoimenom znanstveno-fantastičnom književnom predlošku pisca Hugha Howeyja o misterijoznom podzemnom gradu, čija je priča prekrivena velom tajne. U fokusu radnje, piše The Guardian, nalaze se šerif Holston Becker (David Oyelowo) te supruga Allison (Rashida Jones), koja po primitku dozvole za prokreaciju, otkriva informacije koje nepovratno razbijaju iluziju o svemu što je dotad vjerovala. Sumnja u kontrolirani i restriktivni sustav u kojem žive počinje se buditi i u inženjerki Juliette (Rebecca Ferguson), koja počinje propitivati postavke svoje stvarnosti. Jesu li silna pravila uistinu u službi njihove zaštite, kako je Silo nastao i kako izgleda vanjski svijet, neka su od brojnih pitanja koje čekaju svoj odgovor.

ULICA KRIJESNICA, NETFLIX

S liste najgledanijih Netflixovih serija zadnjih dana ne silaze nove epizode "Ulice krijesnica" (Firefly Lane), priče o bliskome prijateljstvu Tallulah Tully Hart (Katherine Heigl) i Kate Mularkey (Sarah Chalke). Tully i Kate prvo upoznajemo u trenutku kada je jedna slavna voditeljica jutarnjeg programa The Girlfriend Hour, a druga domaćica koja prolazi kroz razvod i pokušava se vratiti na posao. Druga i posljednja sezona emotivne pripovijesti o ženskom prijateljstvu i njegovim neizostavnim usponima i padovima donosi dva pomirenja, novu ljubav, ali i tragičnu vijest s kojom se prijateljice moraju pomiriti svaka ponaosob.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 07:24