PET PRIJEDLOGA ZA PROSINAC

Dok je vani zima, uz ove se hitove možete ugrijati: od psihološkog trilera sa Julijom Roberts do dokumentarca o Christu Rocku i Kevinu Hartu

Bradley Cooper i Carey Mulligan, Netflix, Maestro, 2023.

 Supplied By Lmk/Imago Stock&people/Profimedia/Supplied By Lmk/imago Stock&people/profimedia
Film, u čijoj su produkciji sudjelovala i velika redateljska imena poput Stevena Spielberga te Martina Scorseseja, premijerno je prikazan u Veneciji

Adventsko je razdoblje obično pomalo hektično i puno aktivnosti. Ako se poželite odmoriti uz filmove i serije na streaming platformama, za vas smo izdvojili pet mogućih odabira.

OSTAVITE SVIJET IZA SEBE, NETFLIX

Temeljen na romanu Rumaana Alama, psihološki triler redatelja i producenta Sama Esmaila (Mr. Robot) prati bračni par Clayja i Amandu Sandford te njihovu djecu Rose i Archieja, čiji idilični odmor na Long Islandu prekidaju G. H. i Ruth Scott, dva stranca koja donose vijest da će luksuznu u kojoj se nalaze prisiljeni s njima dijeliti. Datom objašnjenju unatoč,njihov dolazak u Amandi budi sumnju te je preludij u nadolazeću kataklizmu te borbu za preživljavanje.

Uloge glavnog para pripale su oskarovki i nekadašnjoj miljenici Amerike Juliji Roberts te glumcu Ethanu Hawkeu ("Prije svitanja", "Dan obuke", "Sjevernjak", "Odrastanje"), koji se proslavio ulogom jednog od studenata inspirativnog profesora Johna Keatinga (Robin Williams) u filmu "Društvo mrtvih pjesnika".

Neočekivane goste utjelovljuju oskarovac Mahershala Ali ("Mjesečina", "Zelena knjiga") te Myha‘la, a važnu ulogu igra i slavni Kevin Bacon.

Film je na Netflixu dostupan od 8. prosinca.

THE FAMILY PLAN, APPLE TV+

Dan Morgan naoko je normalan obiteljski čovjek. No, zapravo je nekada bio najopasniji ubojica na svijetu. Kada ga tajna prošlost sustigne, Dan i njegova obitelj krenut će na putovanje u Las Vegas kako bi se on suočio s protivnikom koji ga želi ubiti. No, kako će svoju mračnu prošlost nastaviti sakrivati od supruge i djece? U akcijskoj komediji Simona Cellana Jonesa glumačku ekipu predvode Mark Wahlberg ("Pokojni", "Boksač", "Ted") te Michelle Monaghan ("The Best of Me", "Kako ukrasti nevjestu", "Nemoguća misija III.", "Nemoguća misija: Protokol duh" te "Nemoguća misija: Raspad sistema").

Ova komedija na Apple tv+ dolazi 15. prosinca.

HEADLINERS ONLY, NETFLIX

Krenuli su kao stand-up komičari, a danas iza sebe imaju i niz glumačkih uspjeha. Chris Rock i Kevin Hart među najprepoznatljivijim su imenima američke komičarske scene. U novom Netflixovom dokumentarcu slavni komičari udružuju snage kako bi ispripovijedali priču o svojim karijernim počecima te profesionalnom usponu, dajući uvid i u svoje prijateljstvo. "Ovo je priča o dva putovanja koja završavaju na istom raskrižju", najavljuje Hart. Osim Rocka i Harta, dokumentarac okuplja i druge prominentne komičare poput Billa Burra, Tiffany Haddish, Davea Chappella te komičarske legende Jerryja Seinfelda te prikazuje stare snimke klupskih nastupa danas svjetski poznatih komičara. Dokumentarac na platformu dolazi 12. prosinca.

NA KRILIMA AMBICIJE, NETFLIX

U finalu napete, prve sezone ove turske miniserije glavna anti-junakinja došla je na vrh. Prljavom igrom i pokvarenim spletkarenjem mlada je, frustrirana i zlobna Asli (Miray Daner) došla do pozicije zvijezde koja je zasluženo pripadala voditeljici Lale Kiran (Birce Akalay). No može li mizerna Asli uistinu zamijeniti Lale? Može li velika Lale Kiran ostati unutar novih ograničenja? Igračicama ove igre nove pozicije nikako ne pristaju. Pred njima je posljednji okršaj. Drugu sezonu serije možete pogledati od 14. prosinca.

MAESTRO, NETFLIX

Nakon zapaženog uspjeha redateljskog debija i trećeg remakea filma "Zvijezda je rođena", Bradley Cooper redateljskoj se ulozi vraća u još jednom filmu glazbene tematike – biografskoj drami u čijem je fokusu odnos legendarnog američkog dirigenta i skladatelja dvadesetog stoljeća Leonarda Bernsteina te njegove supruge Felicije Montealegre. Kao i u "Zvijezda je rođena", Cooper je uz redateljsku ulogu bio i u onoj glavnog junaka, dok je ona njegove glumačke partnerice pripala britanskoj glumici Carey Mulligan ("Ponos i predrasude", "Veliki Gatsby", "Daleko od bjesomučne gomile", Djevojka koja obećava"). Uz Cooper i Mulligan u filmu glume Matt Bomer, Maya Hawke te Sarah Silverman. Film, u čijoj su produkciji sudjelovala i velika redateljska imena poput Stevena Spielberga te Martina Scorseseja, premijerno je prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu, a na Netflixu će se moći odgledati od 15. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:00