UZ DOZVOLU STOŽERA

Dok se drugi festivali po Hrvatskoj otkazuju, Brač Film Festival ipak će se održati

Brač Film Festival održava se u ljetnom kinu u Supetru
 Krsto Vulović
Niz debitantskih filmova bit će prikazan od 6. do 8. kolovoza na već poznatoj lokaciji - u ljetnom kinu u Supetru

Brač Film Festival i ove godine otvara vrata svog ljetnog kina. Festival kojem je cilj podržati filmske debitante i sve mlade koje zanima filmska industrija ipak će se održati i to uz suglasnost Stožera civilne zaštite SDŽ.

Šesti Brač Film Festival održat će se po planu od 6. do 8. kolovoza na već poznatoj lokaciji – u ljetnom kinu u Supetru.

Festival će 6. kolovoza otvoriti otočka premijera domaćeg filma "Mater" redatelja Jure Pavlovića, kojeg bračka publika već pamti po kratkom filmu “Piknik” prikazanom na Brač Film Festivalu 2016. godine. Debitantski dugometražni igrani film Jure Pavlovića bavi se zanimljivim odnosom majke (Neva Rošić) i kćeri Jasne (Daria Lorenci), koja se nakon nekoliko godina provedenih u Njemačkoj vraća u Hrvatsku kako bi se brinula o umirućoj majci.

U dugometražnom programu prikazat će se i francusko-belgijska komedija "Alice i gradonačelnik" Nicolasa Parisera, o političaru koji se istovremeno bori s egzistencijalnom krizom i krizom srednjih godina. Film je premijeru imao na prošlogodišnjem Directors' Fortnightu filmskog festivala u Cannesu.

Iz Srbije na Brač dolazi kinohit "Ajvar", nastao pod redateljskom palicom debitantice Ane Marie Rossi. Film o ljubavi ili, bolje rečeno, o tome kako preživjeti izgubljenu ljubav, donosi vrhunske izvedbe Sergeja Trifunovića i Nataše Ninković u glavnim ulogama.

Aduti kratkometražnog programa ove godine su filmovi "Kućica" Jakova Nole, "Brokula" Eliotta Fetweesa i "Joseph navršava 42" Paula Mazierea. Kratki filmovi će se ove godine prikazivati po jedan prije svakog dugometražnog filma.

Iznimno, ove godine, radi sigurnosti posjetitelja, i dječji program seli se na otvoreno, odnosno na ljetnu pozornicu iza supetarske crkve. Klinci će ove godine moći uživati u zabavnim filmskim naslovima poput avanturističke dramske priče "Moje neobično ljeto s Tess", animiranog francuskog filma "Putovanje jednog princa" te moderne bajke "Rocca mijenja svijet".

Kao savršen završetak još jedne filmske priče s otoka Brača, 8. kolovoza za supetarsku publiku nastupat će grupa Vatra, a zabava se nakon koncerta nastavlja uz DJ-a Marija Kovača koji će za sve zainteresirane dan ranije organizirati i filmski pub kviz u već poznatom BFF baru, Beer Gardenu.

Svi navedeni filmski naslovi koji će se ove godine prikazivati u ljetnom kinu u sklopu festivala su debitantski filmovi te ujedno i bračke premijere. Cjelokupni program festivala kao i svi detalji dostupni su na službenoj stranici Festivala, kao i na društvenim mrežama Brač Film Festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:03