DOMAĆI TRILER

‘Dopunska nastava‘: Satira Ivana Gorana Viteza hrvatski je kandidat za Oscara

Ivan Goran Vitez
 Srdjan Vrančić/Cropix
Ivan-Goran Vitez za film napisao je i scenarij, a producenti su Ivan Maloča i Maja Vukić

Satirični triler "Dopunska nastava" Ivana Gorana Viteza, u produkciji Interfilma, hrvatski je kandidat za 93. nagradu Oscar Američke filmske akademije, u kategoriji najboljeg međunarodnog dugometražnog filma.

"Dopunska nastava" pobijedila je ostale filmove u konkurenciji, to su "Dnevnik Diane Budisavljević" (Dana Budisavljević, produkcija Hulahop), "Glas" (Ognjen Sviličić, produkcija Maxima film), "Mater" (Jure Pavlović, produkcija Sekvenca), "Ribanje i ribarsko prigovaranje" (Milan Trenc, produkcija Studio devet) i "Zagrebački ekvinocij" (Svebor Mihael Jelić, produkcija CEFGI).

U središtu radnje filma "Dopunska nastava" je svježe rastavljen otac koji, bijesan jer ne može rođendan provesti sa kćeri, upada u njezin razred s puškom, poklonom i tortom. Glumačku postavu čine Milivoj Beader, Marko Cindrić, Anita Matić Delić, Željko Königsknecht, Zlatko Burić, Janko Popović Volarić, Filip Eldan, Đorđe Kukuljica, Darko Janeš, Zlatan Zuhrić Zuhra i drugi. Debitiraju i mladi Frida Jakšić i Franko Pavičić u vodećim ulogama devetogodišnjih školaraca. Ivan-Goran Vitez za film napisao je i scenarij, a producenti su Ivan Maloča i Maja Vukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:53