NEMA OSNOVA

DORH ISTRAŽIO SPORNU REVIZIJU HAVC-a I ZAKLJUČIO: Nema kaznene odgovornosti Hrvoja Hribara

Bivši ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar
 Damjan Tadić / CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zaključilo je nakon provedenih izvida da "ne proizlazi sumnja u kaznenu odgovornost" odgovorne osobe HAVC-a.

Podsjetimo, Hrvoje Hribar u veljači prošle godine podnio je ostavku na dužnost ravnatelja Hrvatskoga audiovizualnog centra (HAVC) nakon nepovoljnog mišljenja Državne revizije o radu Centra u 2015. godini. Pritom je napomenuo da poštuje mišljenje Državne revizije, bez obzira na to što se on osobno i HAVC s njome ne slažu.

U reviziji je, uz ostalo, navedeno kako je tijekom 2015. ravnatelj Hrvoje Hribar raspolagao sredstvima na temelju zaključenih ugovora, u iznosima iznad 50.000 kuna, bez odluke Upravnog odbora, a za iznose iznad 200.000 kuna bez suglasnosti osnivača, Ministarstva kulture, te da Upravni odbor Centra nije odlučivao o Financijskom planu i godišnjem obračunu za tu godinu, što nije u skladu s odredbama Zakona i Statuta.

DORH je ovih dana na svojim službenim stranicama objavio: "Nakon što su u predmetu formiranom povodom izvješća Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja i poslovanja Hrvatskog audiovizualnog centra za 2015. godinu, provedeni izvidi, tijekom kojih je pribavljena i analizirana relevantna dokumentacija te su uzete izjave osoba, zaključeno je kako iz utvrđenih činjenica ne proizlazi sumnja u kaznenu odgovornost odgovorne osobe Hrvatskog audiovizualnog centra."

"S obzirom da se u radnopravnim nepravilnostima i drugim propustima koji su utvrđeni provedenom revizijom, ne ostvaruju bitna obilježja bilo kojeg kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, nema osnova za poduzimanje drugih radnji u nadležnosti državnog odvjetništva", navodi se u priopćenju DORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:54