SRBIJANSKI GLUMAC

Dragan Bjelogrlić: ‘Volio bih snimiti seriju o Zoranu Đinđiću. A pouzdano znam da je Vulin izdao naredbu da me uhapse‘

Predstava Let iznad kukavičjeg gnijezda s Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi, gostovanje Beogradskog dramskog pozorista u ZKMu.

Dragan Bjelogrlić

 Nera Simic/Cropix
Kada sam ih pitao: ‘Čekajte, pa vi ćete mene sad uhititi?‘, sklanjali su pogled i odgovarali: ‘Izvinite, tako je naređeno.‘

U velikom intervjuu za časopis Nedeljnik, srbijanski glumac Dragan Bjelogrlić, progovorio je, piše Danas.rs, o serijama koje bi volio snimati te se osvrnuo na sukob s redateljem Gagom Antonijevićem.

Dragan Bjelogrlić u velikom intervju za Nedeljnik, osvrnuo se na serije koje bi voleo da snima, ali i na sukob sa Gagom Antonijevićem.

Rekao je da bi volio snimiti seriju o Zoranu Đinđiću te izjavio da je Peti oktobar jedan od najznačajnijih događaja kojima je prisustvovao.

"Ali, on je i pitanje zrelosti nacije koja nije znala to iskoristiti. Imam tezu o ‘zločinu i kazni‘. Demokratske strukture imale su 12 godina da naprave minimum demokratskog društva. Nisu to uradili, i to je bio zločin. Onda su ovi došli kao kazna. Mi sada živimo kaznu", rekao je Bjelogrlić za 600. broj Nedeljnika.

Objasnio je i da je pozadina njegova sukoba s Predragom Gagom Antonijevićem bio ulazak Antonijevića i Jelene Trivan u strukture srpske kinematografije, shvativši da ovaj režim želi kontrolirati srpski film.

"Nisam želio govoriti mnogo o tome. Ja taj svoj postupak smatram greškom, u smislu da jesam branio svoju čast, ali na totalno pogrešan način. Ne smatram to nečim zbog čega bih se trebao stiditi, ali svakako sam pogriješio. Ključno u cijeloj priči je da javnost nikada nije vidjela cijeli događaj. Vidjet će ga tijekom procesa", pojašnjava.

Progovorio je i o svom uhićenju:

"Meni su lica ljudi koji su me uhitili rekla sve. Kada sam ih pitao: ‘Čekajte, pa vi ćete mene sad uhititi?‘, sklanjali su pogled i odgovarali: ‘Izvinite, tako je naređeno.‘ Pouzdano znam da je Vulin izdao naredbu da me uhite. Oni su me planirali držati 72 sata, međutim, pošto su u Tvrđavi gde sam bio proglašen za glumca večeri skandirali moje ime i pošto se pojavio plakat ‘Sloboda za Bjelogrlića‘, a sutradan sam imao premijeru filma ‘Nečista krv‘ u Beogradu, procijenili su da im se sve to ne isplati, pa su me pustili. Od tog trenutka kreće postupak u kojem me terete za nasilničko ponašanje", objasnio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:00