OTPUŠTAJU RADNIKE

Drama u uredima kultnog kanala za crtiće kojeg obožavaju i Hrvati: ‘Ekipa, još nismo mrtvi...‘

Cartoon Network dom je Johnnyja Brava

 /Cn/warner
Cartoon Network obilježio je djetinstvo mnogih generacija i u Hrvatskoj hitovima poput Johnnya Brava, Dextera, Scooby Doo-a i ostalih

Nismo mrtvi, prekinuli su s Cartoon Networka svako nagađanje oko gašenja jednog od najgledanijih svjetskih televizijskih kanala za animirane filmove. Već se puna dva mjeseca priča i ozbiljno nagađa da će se prilikom pripajanja Warneru CN zauvijek ugasiti, a glasine su vrhunac dosegle kad je obznanjeno da će u prvom valu otpustiti 26 posto svojih radnika.

Na Twitteru su međutim potvrdili da nastavljaju emitirati te dapače kreću s proslavom 30. rođendana.

Cartoon Network obilježio je djetinjstvo brojnih generacija, pa i u Hrvatskoj u kojoj je dostupan od sredine devedesetih. Hitovi poput Johnnyja Brava, Dexterovog laboratorija, Scooby Doo-a ili Powerpuff Girlsa i danas su rado gledani ili točnije rečeno, opsesivno obožavani.

O svemu se oglasio i umjetnički direktor Cartoon Networka, David DePasquale koji je tweetao da moli pojedince da prestanu senzacionalizirati glasine oko spajanja kompanija WB Animation i CN Studija jer bi mogle izazvati pomutnju i potencijalno utjecati na ljude povezane sa studijom CN.

Vijesti o spajanju kojim se planiraju srezati troškovi objavljene su 12. listopada 2022. godine, a s njima su krenule razne teorije zavjere koje su počele kad je HBO Max iz svoje videoteke u kolovozu uklonio preko 30 posto animiranog sadržaja.

- Ekipa, nismo mrtvi, upravo slavimo 30. rođendan. Našim obožavateljima: Ne idemo nigdje. Bili smo i uvijek ćemo biti vaš dom za voljene inovativne crtiće. Više uskoro!, potvrđuje Cartoon Networka na Twitteru.

image

Neki od najpoznatijih junaka s Cartoon NEtworka

/Cn/warner

Cartoon Network pokrenuo je medijski magnat Ted Turner 1. listopada 1992. godine, nakon šest godina razvoja. Kanal je između ostalog pokrenuo novo razdoblje animacije, apsurda, humora i likova koji su ubrzo postali kultni. Zbog problema u televizijskom kraljevstvu sjajnih animiranih filmova, mnogi su strahovali da sada dolazi kraj jedne lijepe ere. Nije tako, barem zasad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:30