MAJSTORI PRIČE

DREAMWORKS POKREĆE IZDAVAČKU KUĆU Očekuju nas knjige o Shreku, Kung fu Pandi...

Izdavačka kuća bit će koncentrirana na priče novih franšiza, a brojne takve najavljene su za 2014. godinu, ali neće zapostaviti ni uspješne serijale kao što su "Shrek", "Madagaskar", "Kung Fu Panda"...

Dreamworks Animation najavio je da pokreće DreamWorks Press, izdavačku kuću u kojoj će se objavljivati digitalne i tiskane knjige.

Odluku su obrazložili repozicioniranjem na tržištu posljednjih godina, odnosno činjenicom da više nisu isključivo filmski studio za proizvodnju obiteljskih filmova.

Nova platforma

“Prepoznati smo kao majstori pripovijedanja, a izdavaštvo je neraskidiv dio toga. Stoga upravo na izdavaštvo gledamo kao na jedan od svojih ključnih motora koji će nam kao takav dati novu platformu da širimo svjetove naših voljenih likova, ali i da kroz knjige obiteljima diljem svijeta predstavljamo nove likove ”, istaknula je Emma Whithard koja će biti zadužena za vođenja nove kompanije.

Na ljeto prve knjige

Buduća izdavačka kuća bit će koncentrirana na priče novih franšiza, a brojne takve najavljene su za 2014. godinu, ali neće zapostaviti ni uspješne serijale kao što su “Shrek”, “Madagaskar”, “Kung Fu Panda”... U planu su izrade aplikacija u kojima se pojavljuju popularni likovi iz filmova DreamWorksa.

Prve knjige bit će objavljene ovo ljeto. Dodali su da, bez obzira na pokretanje svoje kuće, neće prekidati suradnju s izdavačima s kojima su dosad surađivali, a da će za prodaju i distribuciju biti zadužen Publishers Group West.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 19:11