FESTIVAL DOKUMENTARNOG ROCK FILMA

Dubravku Matakoviću nagrada za životno djelo, posebno priznanje Damiru Bartolu Indošu

 Srećko Niketić / HANZA MEDIA

VINKOVCI - Dobitnik ovogodišnje nagrade za životno djelo vinkovačkog Festivala dokumentarnog rock filma, koji će se u kolovozu održati u Primoštenu i Vinkovcima, je vinkovački strip autor Dubravko Mataković, a posebno priznanje DORF-a za doprinos hrvatskoj underground sceni dobit će Damir Bartol Indoš, izvjestili su organizatori toga festivala.

Dubravko Mataković rođen je 1959. u Ivankovu, kraj Vinkovaca. Diplomirao je 1983. godine na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Prvi stripovi mu izlaze 1984. godine u Studentskom listu, zatim Poletu, Mladosti, TEN-u, ljubljanskoj Tribuni, Patku, Večernjem listu i dr. Do sada je objavio 13 strip albuma i dodijeljeno mu je više nagrada za strip.

Dobitnik posebnog priznanja DORF-a za doprinos undergroundu Damir Bartol Indoš rođen je 1957. godine u Zagrebu, gdje je diplomirao komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu. Tijekom studija sudjeluje u radu neoavangardne studentske kazališne grupe Kugla Glumište. Sudjelovao je na raznim međunarodnim festivalima u zemlji i svijetu (Eurokaz-Zagreb, Edinburgh fringe festival, Klang arten festival Linz, Franklin Furnace NY, Tjedan suvremenog plesa – Zagreb, Kopenhagen – kulturna prijestolnica Europe 1996, Roskilde festival, Dartington – Exeter…), navode organizatori DORF-a dodajući kako će Matakoviću i Bartolu pripasti nagrada čiji je izgled osmislio autor Miro Župa iz Splita.

Glavni filmski program ovogodišnjeg, 11. DORF-a održat će se u Primoštenu od 5. do 9. kolovoza na Iskonovoj festivalskoj plaži dok će se u Vinkovcima DORF program odvijati od 24. do 26. kolovoza u Galeriji fotografije Meraja.

U okviru popratnog OFF DORF programa posjetitelji će moći pogledati koncerte, nastupe DJ-a, izložbu fotografija Marija Grobenskog iz Koprivnice koja će biri postavljena i u Primošteni i u Vinkovcima, te sudjelovati u filmskom kvizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:03