HBO U HRVATSKOJ

Dubrovnik na jedan dan postao Jeruzalem, filmaši ponovno zauzeli jadranski biser


 
 Tonči Plazibat/Cropix
Grad je opet poslužio kao filmski set, a ovaj put ‘glumi’ Jeruzalem za novo ostvarenje američkog redatelja Bartletta B. Shera

Na lokacijama u Dubrovniku, na Buži i ispred Sponze, započelo je snimanje novog filmskog ostvarenja naziva ‘Oslo’ u produkciji HBO-a, piše Dubrovački vjesnik.

image

Tonči Plazibat/Cropix

Radi se o jednoj u nizu stranih produkcija koje se snimaju ove jeseni na dubrovačkom području. S filmskom ekipm susreo se i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

image
Producenti Mark Taylor, Cambra Overend i dubrovački gradonačelnik Mato Franković
Tonči Plazibat/Cropix

Grad je tako po tko zna koji put poslužio kao filmski set, a ovaj put ‘glumi’ Jeruzalem za novo ostvarenje američkog redatelja Bartletta B. Shera - 'Oslo'. Podsjetimo, priča tematizira događaje koji su prethodili povijesnom sporazumu čelnika Izraela i PLO-a Shimona Pereza, Yitzaka Rabina i Yaseera Arafata, dobitnika Nobelove nagrade za mir 1994. u Oslu.

image

Tonči Plazibat/Cropix

Film iz HBO-ove produkcije režira i producira Bartlett B. Sher, etablirani kazališni redatelj na Broadwayu. U snimanju je kao direktor fotografije angažiran Poljak Janusz Zygmunt Kamiński, jedan od najcjenjenijih u branši.

image

Tonči Plazibat/Cropix

Kaminski je snimateljsku karijeru ostvario u SAD-u, a najpoznatiji je po radu na Spielbergovim hitovima ‘Schindlerova lista’ i ‘Spašavanje vojnika Ryana’ za koje je nagrađen Oscarom u kategoriji najboljeg filma.

image

Tonči Plazibat/Cropix

Bartlettu B. Sheru dubrovački je 'Oslo' debi u filmskoj umjetnosti. Zanimljivo je da je djelo iste tematike već postavio, ali na kazališnim daskama. Radnja prati sudjelovanje skupine norveških humanitaraca u mirovnoj inicijativi pomirbe Palestinaca i Izraelaca početkom 1990- tih, piše Dubrovački vjesnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:29