OPROŠTAJ

Dugogodišnja voditeljica HTV-a u prijenosu uživo objavila da odlazi iz Hrvatske: ‘Idem u Maleziju‘

Ljiljana Vinković
 Neja Markicevic/Cropix
Ljiljana Vinković (58) odradila je svoju posljednju emisiju ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ u sklopu koje je vodila rubriku

TV voditeljica Ljiljana Vinković (58) odradila je danas svoju posljednju emisiju 'Dobro jutro, Hrvatska' u sklopu koje je vodila rubriku 'Stranci u Hrvatskoj' koja se prikazuje četvrtkom, piše Story. Otkrila je kako odlazi u Maleziju, a nakon Vinković emisiju će voditi kolegica Ivana Vilović.

- Moja gošća danas je s razlogom šećer na kraju onoga što radim, jer se ja opraštam na način da nas dvije počinjemo jednu lijepu novu suradnju i ja postajem strankinjom u njezinoj zemlji. U Maleziji, rekla je u emisiji, prenosi Story.hr.

Vinković je na HRT-u od 1997. do 2000. bila novinarka i voditeljica, a od 2000. do 2007. radila je kao voditeljica i urednica u preko 50 emisija u Zabavnom programu. Radila je i kao scenaristica.

Podsjetimo, Vinković je nakon četiri godine vođenja HRT-ove emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' dobila rubriku u sklopu emisije koju je radila svakog četvrtka. Svoje mjesto tada je morala prepustiti mlađoj kolegici Doris Pinčić.

- Ta rubrika traje petnaest minuta, a ja mislim da bih HRT-u mogla dati mnogo više. Nemam ja ništa protiv kolegice Pinčić, nemam ništa ni protiv mladih ljudi na kojima, kako se kaže, svijet ostaje. No, s druge strane, pitam se zbog čega o sudbini žena zaposlenih na HRT-u odlučuju tri postarija muškarca, a ne gledatelji HRT-a koji plaćaju pretplatu - izjavila je Ljiljana Vinković za Jutarnji list u rujnu prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:18